Ђоковић: Тенис у Србији замире

Деца све раније престају да се баве тенисом, што није био случај од пре пет-десет година, каже Новак у Паризу за “Спортал”.

Србија 01.11.2014 | 12:17
Ђоковић: Тенис у Србији замире

Поред фокуса на своју каријеру и борбу за трон на АТП листи, Новак Ђоковић је посвећен и породици, Јелени, одскора и сину Стефану, а води бригу и о Филипу Крајиновићу, коме помаже да што пре оствари потенцијале и пробије се у сам врх.

Уз све то, најбољи тенисер света у протеклом периоду жели да се нађе и Тениском савезу Србије у процесу реорганизације, како би кућа тениса почела да прави резултате достојне реномеа наших играча и играчица из самог светског врха.

"Моје активности на системском развоју српског тениса трају последњих дванаест месеци. Низом активности настојим да учествујем и дам подстрек променама у организацији тениса и пратећим процесима код нас, укључујући и институције као што је Тениски савез Србије", рекао је Новак у Паризу, у разговору за "Спортал".

Његов ангажман не значи да себе или било кога другог протежира у некој руководећој улози, додаје Ђоковић.

Наглашавам да је мој једини интерес да се омогући развој српског тениса, базиран на неговању и очувању актуелних постигнутих успеха које наши тенисери и тенисерке бележе на светској сцени протеклих година. Постоје одређени људи са којима већ годинама делим овакво мишљење и настојања, као и, засигурно, бројни нови људи који ће нам се придружити у овој развојној мисији својим доприносом и радом.

По неким статистикама, све је мање нових чланова тениских клубова у Србији, а и постојеће чланство се осипа.

"Деца све раније престају да се баве тенисом, што није био случај од пре пет-десет година. Нажалост, ови подаци указују на то да тенис замире у нашој земљи, што је парадоксално, када се у обзир узму изузетни успеси које наши професионалци постижу у мушкој и женској конкуренцији", објаснио је Ђоковић.

Тениски савез Србије, као најважнији покретач овог спорта, требало би да уради више по питању развоја нових асова.

"Треба радити на чврстој системској организацији, на челу са ТСС, који данас, нажалост, не ужива жељену репутацију међу играчима. Тениски савез би требало да се посматра као кућа свих нас, извор велике подршке за све генерације тенисера, поготово оних најмлађих".

"Надам се да ће то бити случај у скорој будућности, и очекујем да ће нови систем организације и програмских начела ускоро бити представљен тениским клубовима широм Србије и задобити њихово поверење и подршку. Свим срцем стојим иза оваквих промена и реформи, и понављам да је то из једног јединог разлога, јер верујем у будућност српског тениса", закључује Ђоковић.

 

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РС тенис

01.11.2014 13:19

Код нас у Републици Српској први пут нема мастерса до 10.година јер се клубовима не исплати организовати турнир а ТСРС ништа не чини на развоју младих тенисера и све је на ентузијазму родитеља... Јефтиније је да су терени празни него дјеца да играју...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

01.11.2014 15:56

Можда неби било тако да Ђоковић хоће да игра за репрезентацију Србије. Већи је допринос играти за своју земљу него дијелити сендвиче завејанима током зиме. Мало је чудно. Ако је Ђоковић дошао до њих аутом, како они нису могли да оду даље. Ма пропаганда је чудо.

ОДГОВОРИТЕ