ШОКАНТНО: У продаји отровни лимун

Јефтинији лимун на полицама наших супермаркета увози се из Турске, и ових дана је његова цена спуштена за 40 одсто, у односу на септембар.

Србија 01.11.2014 | 07:11
ШОКАНТНО: У продаји отровни лимун

Проблем је настао због недовољно видљиве декларације која стоји на њима, а која гласи: "Не користити кору! Лимун је третиран имазалилом." Декларација је, као и већина, написана једва читљивим словима, како купци не би могли да виде.

Имазалил је фунгицид који се прожима кроз цео плод, не захвата само кору, а на органе делује канцерогено. Код новорођенчади и код деце изазава проблеме у нервном систему. Доказано је да је просечна количина 5,2 мг / кг, па је довољан само један лимун да пређе тај лимит.

Извор: Србија Данас

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никола

01.11.2014 09:17

Па кажите конкретно Које продавнице и ознаке на Лимуну да се народ не трује А постоји ли тржишна инспекција Да ово јавно објави у свим медијима Па зашто све против обичног живља

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.11.2014 09:41

Код толико нашег зравог воћа и оног које садржи више витамина ц увози се јефтино смеће које они неће да једу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеx01

01.11.2014 10:04

Проблем је код увозника, који ради боље зараде увозе све и сваста (сто је јевтинија набавна цијена то је сигурнија зарада) те нам тако увозе и оно сто други одбацују. У сваком слуцају затајили су и надлезни органи, ако их уопсте имамо!

ОДГОВОРИТЕ