420 ђака у хладним учионицама

У Основној школи "Немања Влатковић" у Шипову 420 ученика од почетка гријне сезоне наставу је похађало у хладним учионицама.

Република Српска 31.10.2014 | 22:53
420 ђака у хладним учионицама

Часови су им били скраћени на 30 минута, због чега ће се од наредне седмице настава за ове ученике одвијати у просторијама СШЦ "Петар Кочић" док квар не буде отклоњен.

Родитељи су огорчени јер школско руководство није на вријеме обезбиједило рјешење, с обзиром на то да је квар на котловници уочен прије почетка школске године.

Како се незванбично сазнаје, више ђака наставу не похађа због прехладе коју су им изазвале хладне школске клупе, а поједини родитељи тврде да дјецу нису жељели слати у школу када су ниске температуре.

Драгољуб Вујковић, предсједник Скупштине општине Шипово, казао је да му није јасно зашто на вријеме није пронађено рјешење за хладне учионице, нити обавијештено руководство општине.

"Недопустиво је да 420 ђака испашта због пропуста школског руководства. Поставља се питање зашто нам се раније нису обратили како бисмо нашли привремено рјешење и каква је уопште ефикасност наставе која се одвија у хладним учионицама", истакао је Вујковић.

Тврди да му није јасно зашто чланови Савјета родитеља и Школског одбора нису интервенисали те зашто директор сам није предложио да оближње просторије СШЦ "Петар Кочић" буду искориштене до отклањања проблема.

Симо Бужанин, директор ОШ "Немања Влатковић", тврди да је по уоченом квару у августу обавијестио ресорно министарство и начелника општине.

"Истина је да су ђаци похађали наставу по скраћеним часовима. Тај проблем је сада ријешен јер ће они бити премјештени у учионице СШЦ 'Петар Кочић' док не буду ријешени проблеми са набавком опреме", рекао је Бужанин.

У Министарству просвјете и културе РС истичу да су обезбиједили средства за набавку котловнице те да школа треба да спроведе процедуру јавне набавке.


Извор: Независне

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бањалука

31.10.2014 22:08

Додје ми да пукнем од бијеса,кад видим ове црвене како се сепуре и разбацују милионе на којекакве глупости и предизборне кампање,а дјеца нам се мрзну по сколама. Овде никада неце доци правда...

ОДГОВОРИТЕ