ФСС кренуо по Вејиновића

Жељко Петровић био у Арнему и разговарао са 24-годишњим везистом о могућности да заигра за Орлове.

Фудбал 01.11.2014 | 08:20
ФСС кренуо по Вејиновића

Фудбалски савез Србије и селектор Дик Адвокат очигледно су заинтересовани да везиста холандског Витесеа српског порекла Марко Вејиновић заигра за Орлове! Медији у земљи Лала су се претходних месеци доста бавили питањем ком ће се царству приволети 24-годишњи плејмејкер, с обзиром да је рођен и одрастао у Холандији, али да има и српски пасош.

Најновије информације из Холандије кажу да је Жељко Петровић, помоћник Дика Адвоката током претходне недеље боравио у Арнему и разговарао са фудбалером Витесеа. Вејиновић није жео да открије да ли је било какав договор склопљен, истакавши да је "тренутно посвећен само клупским обавезама".

Пре неких годину дана он је у изјави за наше медије на питање да ли постоји шанса да заигра за Србију рекао да га нико није контактирао, али после ових информација јасно је да је ФСС кренуо у офанзиву на играча који би по свом профилу могао и те како да користи српској репрезентацији. Иако је висок скоро 190 цм Марко Вејиновић се одлично сналази у улози организатора игре. У досадашњих десет кола Ередивизије најкориснији је играч, постигао је шест голова и забележио три асистенције. Краси га и веома снажан и прецизан ударац из даљине.

Вејиновић је прошао омладинске школе Ајакса, Утрехта, и АЗ Алкмара, где је потписао први професионални уговор. До доласка у Витесе прошле године играо је још за Хераклес. Постоје и информације да је Ајакс заинтересован да га откупи и врати у своје редове. Играо је у свим млађим слекцијама Лала, за младу репрезентацију забележио је три наступа. Без обзира на то, право на избор за који ће сениорски тим играти није спорно.

Коментари / 0

Оставите коментар