Стижу посмртни остаци 4 војника ЈНА

Комисија за нестала лица Владе Србије преузеће данас посмртне остатке четири нестале особе, припаднике некадашње ЈНА, који су ексхумирани у Хрватској.

Србија 31.10.2014 | 14:21
Стижу посмртни остаци 4 војника ЈНА

Комисија за нестала лица Владе Србије преузеће данас од Управе за заточене и нестале Министарства бранитеља Хрватске, посмртне остатке четири лица са листе тражења, припадника бивше ЈНА, који су настрадали током оружаних сукоба на простору бивше СФРЈ 1991.

Како се наводи у саопштењу Комисије, посмртни остаци два лица су ексхумирани из масовне гробнице у Машићкој Шаговини код Окучана, у периоду од 15. до 17. октобра 2013. године.Једно лице ексхумирано је на Новом гробљу у Вуковару у периоду од 27. априла до 3. јула 1998. године и једно лице на месном гробљу у месту Турањ код Карловца, 12. јуна 2012. године.

Идентитет свих посмртних остатака утврђен је методом анализе ДНК, а коначна идентификација посмртних остатака тих лица обавиће се на Институту за судску медицину Војно-медицинске академије у Београду, у току следеће недеље уз присуство чланова породица.Комисија ће преузети посмртне остатке на граничном прелазу Батровци - Бајаково, додаје се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар