Вучић: Чешке фирме су добродошле

Како је раније најавила чешка влада, у центру пажње двојице премијера биће разговори о сарадњи у области железничке инфраструктуре,здравства, водопривреде, одбране и безбедности и процесу приступања Србије ЕУ.

Србија 31.10.2014 | 14:01
Вучић: Чешке фирме су добродошле

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас у Прагу да је ЕУ стратешко опредељење Србије, да она на том путу жели да оздрави своју економију и да су чешке фирме добродошле да помогну у томе.

Премијер Србије је захвалио на помоћи коју је чешка влада упутила Србији током поплава и нагласио да очекује посету премијера Соботке Србији, као и учешће на самиту премијера који ће бити одржан у децембру у Београду.

"Чешка сматра Србију пријатељском земљом и ово је добра прилика да направимо корак даље у нашим односима", истакао је премијер Соботка и потврдио да ће присуствовати Кинеском инвестиционом самиту у децембру у Београду.

Том приликом у Београд ће допутовати и привредни представници из Чешке који ће са српским колегама разговарати о привредној сарадњи и организацији Српско-чешког привредног форума.Премијер Србије се нада да ће у годинама које су пред нама робна размена достићи једну милијарду евра.

Теме разговора биле су и веће учешће чешких компанија на изградњи инфраструктурних пројеката у Србији, као што је рад на модернизацији пруге Ниш-Димитровград, Термоелектрани "Штаваљ" и унапређење сарадње у области пољопривреде.Премијер Соботка захвалио је српском колеги на подршци коју српска Влада даје чешкој мањини у Србији.Вучићу је у Чешкој приређен свечани дочек, уз интонирање химни две државе.

Коментари / 0

Оставите коментар