Борба за трон Ф1 у Тексасу

На стази у Остину, главном граду Тексаса, наставиће се двобој возача Мерцедеса Ника Розберга и Луиса Хамилтона за шампионску титулу. Трка је на програму у недељу од 21 сат.

Остали спортови 31.10.2014 | 18:00
Борба за трон Ф1 у Тексасу

У међувремену, главни у поменутом тиму су рекли да важи правило са почетка сезоне – да неће бити тимских наредби и да ће пустити мајсторе свог заната да се боре.

Решило се и много возачких питања у овој паузи. Данил Квјат добиће шансу у Ред Булу, Фернандо Алонсо одлази из Ферарија, где вероватно стиже Себастијан Фетел, а такође је сигурно и да Кими Раиконен остаје у црвеном болиду.

Једино у ваздуху висе возачи Мекларена - не зна се ко ће бити ту када се Хонда буде вратила у њихове болиде 2015. Џенсон Батон можда и оде у пензију. Такође, све је већи тренд да се шанса даје младим возачима, Макс Ферстапен ће возити Торо Росо, где би могао да му се придружи Карлос Саинц јуниор.

Стаза у Тексасу дуга је 3.427 миља, односно, 5.515 километара. Она је до сада два пута била домаћин Ф1 тркама и оба пута је било више од 100.000 гледалаца.

Такође, Остин дочекује и најбоље Мото ГП возаче, само на пролеће. Дизајнер је Херман Тилке, а стаза има чак 20 кривина.

На табели, Луис Хамилтон води са 291 бодом. Нико Розберг има 274, а иза тандема Мерцедеса следе Данијел Рикиардо (Ред Бул Рејсинг - Рено) са 199, Валтери Ботас (Вилијамс - Мерцедес) са 145, Себастијан Фетел (Ред Бул Рејсинг - Рено) са 143, Фернандо Алонсо (Ферари) са 141 и остали, који нису достигли троцифрен број освојених бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар