ЕЛ - видео: Дијамантидис за историју!

Кошаркаш Панатинаикоса Димитрис Дијамантидис исписао је нове странице историје Евролиге, 1.000. асистенцијом у елитном такмичењу.

Кошарка 31.10.2014 | 16:00
ЕЛ - видео: Дијамантидис за историју!

Дијамантидис је до тог невероватног достигнућа дошао већ у првом нападу утакмице са Фенербахче Улкером у трећем колу Евролиге, када је додао лопту Еј Џеју Слотеру, који је постигао тројку.

Велики Дијамантидис је до краја меча уписао још девет асистенција, што значи да уз његово име тренутно стоји 1.009 асистенција.

Дијамантидис је рекордер Евролиге постао у априлу ове године, на трећем мечу четвртфинала са московским ЦСКА. Тада је претекао Теодораса Папалукаса својом 978. асистенцијом, а његов рекорд сигурно неће пасти у догледно време, пошто играч који му је најближи има 300 асистенција мање.

Све оно што је постигао Дијамантидис у дресу Панатинаикоса у последњих 11 година сврстава га међу најбоље играче у историји Евролиге. Предводио је атинског великана до три титуле шампиона Европе, а два пута је био проглашаван за најкориснијег играча завршног турнира. Био је МВП Евролиге 2011. године, четири пута се нашао у најбољем тиму, док је шест пута проглашен за најбољег дефанзивца.

Дијамантидис држи рекорд по броју асистенција у једној сезони, пошто је прошле сезоне уписао чак 180, а такође дели и треће место са 156 у сезони 2012/13. Такође, рекордер је и по просеку асистенција по утакмици, од 6,23 у сезони 2010/11.

Коментари / 0

Оставите коментар