Видео: Сјајни Маркус Вилијамс!

Црвена звезда Телеком стигла је до учинка од две победе и једног пораза после три кола Евролиге, а најзаслужнији за тако нешто је феноменални Маркус Вилијамс.

Кошарка 31.10.2014 | 15:40
Видео: Сјајни Маркус Вилијамс!

После месец дана нове сезоне јасно је колико и на какав начин амерички плеј утиче на игру црвено-белих, а нову сјајну партију пружио је у тријумфу над Валенсијом.

Момак из Комптона, Лос Анђелес, поново је на маестралан начин предводио свој тим и помогао му да забележи још једну сигурну и убедљиву победу. Уписао је 14 поена и уписао осам актрактивних асистенција.

Као и готово сваки меч ове сезоне, почело је проигравањем Бобана Марјановића за уводни кош, да би средином прве деонице убацио две тројке, уз још два пâса за Марјановића, па је Звезда већ до полувремена имала осетну предност пре 16.000 навијача.

Наставио је у истом ритму од старта другог полувремена, да би на четири минута пре краја треће деонице послао надреалан пâс до Луке Митровића, у стилу Милоша Теодосића, кроз руке четворици противничких играча. У међувремену је из аута пронашао Бранка Лазића, да би одлично вече крунисао повратном лоптом за тројку Николе Калинића.

"Боби има мекане руке, лако хвата лопту, лако га је проиграти када се отвори. Веома је лако играти с њим. Он је један од највиших момака које сам видео", рекао је Вилијамс.

Звезда после осам мечева у новој сезони има скор од седам победа и једног пораза, а допринос Д-Wила, који је уз Таренса Кинзија можда и најбољи странац који је икада играо у Србији, свакако је немерљив. Када није на терену, у фази напада све иде далеко теже, па је и више него јасно да ће Дејан Радоњић морати да дозира оптерећење Американца током сезоне.

Црвено-бели наредни меч играју у недељу против Будућности у Пиониру, а биће то дуел две екипе које не знају за пораз после пет кола регионалног такмичења, док наредног петка у Арену стиже 'братски' Олимпијакос.

Коментари / 0

Оставите коментар