Алонсо се враћа у Мекларен!

Бивши шампион света постигао је договор с тимом из којег је, са насловом првака, морао да се повуче како би направио места за Луиса Хамилтона.

Остали спортови 31.10.2014 | 13:00
Алонсо се враћа у Мекларен!

Године 2007. титулу првака у Формули 1 освојио је Кими Раиконен у Ферарију, а главни такмаци били су му званични првак света у том тренутку, Фернандо Алонсо и дебитант, Луис Хамилтон.

Обојица возачи Ферарија.

Те јесени, пре седам година, видели смо једно од најнеизвеснијих завршница свих времена, када су пре трке у Бразилу и Раиконен и Алонсо и Хамилтон могли да освоје титулу, а после потпуног хаоса на стази, она је отишла Финцу и Италиијанима.

На коначној табели писало је Раиконен 110, Хамилтон 109, Алонсо 109.

Та трка била је уједно и кулминација лоших међуљудских односа у Мекларену, пре свега између две звезде, највеће у том тренутку и надолазеће. Британски тим изабрао је Британца, а Шпанац је морао да се врати одакле је дошао, у Рено, који у том тренутку није више био шампионски тим.

А, ни Французи нису тек тако заборавили Шпанцу да их је напустио када су били шампиони...

Седам година касније, испоставиће се да ће Мекларен поново позвати Алонса, а овај прихватити позив. Иронично, у међувремену је Хамилтон "издао" Британце и отишао да вози за немачки тим, Мерцедес, са којим ће по свему судећи узети титулу првака ове сезоне.

Екипа Мекларен постигла је договор са двоструким шампионом Формуле 1 Фернандом Алонсом око уговора и његовог преласка из Ферарија, пренели су данас шпански медији.
Како је пренела шпанска Марка, договор екипе и возача је постигнут, а Мекларен ће дати Алонсу времена да процени и друге понуде пре него што донесе коначну одлуку.

Двоструки светски шампион ће највероватније сачекати крај сезоне и видети како ће се завршити борба за прво место у шампионату између возача Мерцедеса Луиса Хамилтона и Ника Розберга, пошто би могао да вози и за шампионски тим, а Мекларен је спреман да то прихвати.

Како је навела Марка, финансијска понуда није проблем, нити дужина уговора, а челници Мекларена захтеваће да Алонсо, кад год донесе одлуку, у њу буде сигуран и да вози са истом посвећеношћу коју је показивао у Ферарију у претходних пет сезона.

 

Коментари / 0

Оставите коментар