Новак: Спреман сам за Ендија

После победе над Гаелом Монфисом од 6:3, 7:6(2) и пласмана у четвртфинале Мастерса у Паризу у коме ће одмерити снаге са Ендијем Марејем, Новак Ђоковић је истакао да му је јако драго било са каквим миром је одиграо завршницу напетог другог сета.

Тенис 31.10.2014 | 11:00
Новак: Спреман сам за Ендија

"Био је ово тежак меч. Отпочео сам га добро, али су ствари почеле да се компликују како се први сет ближио крају, а онда сам омогућио Монфису да се потпуно врати, када сам изгубио брејк предности у другој деоници", започео је Новак своју анализу, додавши:

"Када је дошао до изједначења, почео је да сервира јако добро. Константно је био у предности, па сам гледао да изборим тај-брејк. Моје стрпљење се на крају исплатило, а ја сам одушевљен начином на који сам сачувао свој мир у овој невероватној атмосфери", није заборавио Ђоковић да помене и сјајну париску публику.

Он се потом осврнуо и на дуел са Марејом, који ће бити одигран овог петка од око 19.30, и то након што је његов велики пријатељ и велики такмац успео да савлада Григора Димитрова (6:3, 6:3) и тако скине терет са врата, јер је дефинитивно изборио пласман на завршни Мастерс у Лондону:

"Са Ендијем увек водим велике битке, физички напорне, али ја сам спреман. Знам шта могу да очекујем, знам да је сигуран у себе. Слично играмо, па ће онај ко буде мирнији и ко буде физички бољи на крају и победити", сматра најбољи тенисер света.

Коментари / 0

Оставите коментар