ЕЛ: Звезда - Валенсија, реакције

Велимир Перасовић, тренер кошаркаша Валенсије, честитао је Звезди на победи (76:63) у 3. колу Евролиге, истичући да је превагнуо квалитет црвено-белих, а не атмосфера у београдској Арени. После победе Црвене звезде Телеком над Валенсијом, тренер кошаркаша црвено-белих Дејан Радоњић истакао је да је ово био одличан меч, али да ће бити и осцилација и лоших игара црвено-белих, но то "екипу не сме да сломије".

Кошарка 31.10.2014 | 10:00
ЕЛ: Звезда - Валенсија, реакције

"Честитам Звезди на заслуженој победи. Играли су чврсто, а нама је проблем у овој и претходне две утакмице у Евролиги - у реализацији: врло тешко постижемо поене и немамо играча који би лако креирали вишак", рекао је Перасовић, додајући:

"У једном моменту смо се и добро бранили, али када немате самопоуздања не иде у нападу, па је последица велика предност Звезде у трећој четвртини. Остаје нам да се боримо и пробамо да надокнадимо пропуштено. Оваквом игром сигурно не можемо у други круг, али верујем да ћемо да је поправимо".

Он се на крају осврнуо и на атмосферу у Арени:

"Атмосфера је била лепа, али то не треба бити разлог да промашујемо отворене шутеве, ниједан навијач не игра одбрану, пресудио је квалитет Звезде а не атмосфера", истакао је Перасовић, закључивши:

"Никад нисам задовољан после пораза, како се кретао резултат добро смо прошли, али је пораз увек депримирајући".

"Постојала је бојазан после тешке недеље да ће тим изгледати другачије него како јесте од почетка до краја. Знамо да Валенсија игра одлично и да кажњава сваки пад концентрације, имају велики нападачки потенцијал и много играча са поенима у рукама али и атипичних кошаркаша, што је могло да буде посебно оптрећење за нас. Противник је у врху шпанске кошарке и освајач Еврокупа, а успели смо да да диктирамо дешавања на терену. Одиграли смо одлично, градили резултат, у сваком тренутку знали шта хоћемо, Валенсија је дала јако мало кошева у једном тренутку што је јасан показатељ наше одбране", рекао је Радоњић и позвао "делије" и на утакмицу АБА лиге против Подгоричана:

"Хвала навијачима, треба већ у недељу да буду уз нас, да буде пун Пионир и да нам помогну да против Будућности одиграмо опет довољно квалитетно да бисмо је савладали".

Звездин стратег се потом осврнуо и на пораз у 2. колу Евролиге:

"Вероватно бисмо причали о трећој победи, а сигурно ћемо до краја носити тај пораз од Нептунаса и знамо зашто се догодило, не зато што смо слабо играли, јер је било мало времена за припрему. На нама је да у наставку будемо овакви као против Валенсије. Велика победа попут ове сама по себи не значи да смо урадили нешто велико, јер то следи тек за неколико месеци. Притисак сада треба да је на мени, а играчи да буду мирни и прави када се тек очекује од њих", рекао је Радоњић, који није скривао радост због приказане игре:

"Начин на који смо играли, а не само победа, пружа разлог за задовољство. Нема оптерећивања и стављања омче за врат у месецу који је небитан. Било је одлично, биће осцилација и лоших игара, али то не сме да нас сломи. Најмлађа смо екипа у Евролиги, пораз у гостима није страшна ствар".

Он се на крају осврнуо и на неке појединце у екипи, и то када су га новинари на конференцији за штампу упитали да ли се Џенкинс налази у кризи:

"Против Задра је играо добро, а сада је мој неки осећај вођења утакмица ишао овако. Нема кризе, јер је првенство тек почело, криза може тек у мају", рекао је уз осмех Радоњић, осврнувши се и на добру партију Марјановића: "Није само Боби напредовао, не треба посебно правити анализе, било је очекивано. Мој осећај је био да ће изгледати много боље ове сезоне него прошле".

Коментари / 0

Оставите коментар