Новак побиједио Монфиса

Новак Ђоковић са 2:0 (6:3, 7:6) савладао Гаела Монфиса у осмини финала АТП мастерса у Паризу и нанео Французу 11. пораз у исто толико мечева. Најбољи тенисер света лако добио први сет, у другом виђена велика борба. Наредни ривал Новака Ђоковића је Енди Мари.

Тенис 31.10.2014 | 09:15
Новак побиједио Монфиса

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Паризу, пошто је победио 21. тенисера света, Француза Гаела Монфиса са 2:0 у сетовима (6:3, 7:6).

Бранилац титуле у Паризу Ђоковић до победе је дошао за сат и 33 минута игре, а то му је била 11. победа у каријери у исто толико мечева над незгодним Французом.

Ђоковићу је за освајање првог сета био потребан један брејк, који је направио у другом гему.

У другом сету је било неизвесније, српски тенисер је у трећем гему направио брејк и повео са 2:1, али је Монфис у наредном вратио брејк, након чега су обојица били сигурни на своје сервисе, па је меч одлучен у тајбрејку, који је Ђоковић добио са 7:2.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против осмог тенисера света, Британца Ендија Марија, који је раније данас победио Бугарина Григора Димитрова са 6:3, 6:3. Мари је том победом обезбедио пласман на Завршни АТП турнир у Лондону.

Први тенисер света Ђоковић до сада је 22 пута игра са Маријем и остварио 14 победа, од којих три узастопне.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јаблан

31.10.2014 09:38

Браво!

ОДГОВОРИТЕ