Додик: Поштовати Радончића

Предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је у интервјуу за БХРТ да сматра како предсједник СББ-а Фахрудин Радончић „не би био вишак“ у формирању будуће власти у БиХ.

Република Српска 31.10.2014 | 13:48
Додик: Поштовати Радончића

"Господин Радончић је несумњиво имао једну успјешну изборну кампању, то не треба сметнути с ума. Партија која је скоро формирана биљежи раст. Како који избори, СББ добија повећан легитимитет и са господином Радончићем приликом учешћа у власти на државном нивоу нисмо били незадовољни", каже Додик.

"Радончић има потпуни политички легитимитет добијен на овим изборима, и то треба цијенити и поштовати. Како ће се ствари касније посложити, да ли ће Радончић бити дио те структуре или не, у сваком случају треба сачекати. Што се мене тиче, апсолутно не мислим да би био вишак у свему томе. Господин Радончић би могао да доприносе једној доброј динамици, успјеху рада органа гдје се налазе његови представници", казао је Додик.

Он је потврдио да ће она групација која „буде ушла у заједништво са нама“ у Представничком дому Парламента БиХ из бошњачког народа дати Бошњака за предсједавајућег Вијећа министара БиХ.

"Ако је то СДА, онда ће они дати, ако је то Радончић, онда ће он одредити све", рекао је Додик.

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

велибор д.

31.10.2014 06:59

Опсте је познато да Радонциц располазе највецим парама а баја се лијепи на паре као мува на г....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај ста дас

31.10.2014 07:01

На ста је Баја спао да се сад мора свима додворавати не би Ли био Део власти. Да му неко понуди укидање ентититета да буде дио власти мислим да би он оберуцке прихватио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Павелица?

31.10.2014 07:01

Како је кренуо у додворавање не би ме висе изненадило да једног дана, који изгледа и није толико далеко, осване наслов да треба постовати Анту Павелица, Макса Лубурица, Андрију Артуковица.... Ионако је продао Јасеновацку збирку. Јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

31.10.2014 07:06

Његов изборни пропагандни материјал завршава овако : " ...а када мислим држава , онда мислим Република Српска . "

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

31.10.2014 07:08

То је тај "стуб одбране Српске" ,то је тај који би и мајку продао за власт. Милораде ,историја це ти судити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

појединци

31.10.2014 07:14

Појединци се требају лијецити, коментари неких људи су отровни, заболи ме глава од нерадника који само критикују, по циииијеееелииии дан,а они нису у стању ниста урадити у свом зивоту! Срецно Предсједнице Додик у даљем раду, ми знамо да сму у Васим рукама, у сигурним рукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

31.10.2014 07:30

Шта је ово. Додик велики Србин обилати мрске сарајевске телевизије све не би ли умолио за садаку власти. Шта би од онакве Србенде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српкиња

31.10.2014 07:34

"разини" па којим језиком Додик говори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

31.10.2014 07:40

Искористио бих ову прилику да упитам Додика и његове полтроне ста је са референдумом о независности РС и ста је са хрватским трецим ентитетом...? Да ли це приликом разговора са Радонцицем и/или Изетбеговицем да му то буде услов за формирање Савјета министара или це по обицају да подвије реп и да зарад власти изда интересе РС и српског народа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

31.10.2014 08:01

За оне сто су гласали за њега јер брани националне интересе свог народ, брзо це видјети ко је та лопуза која би и оцев гроб продала за паре, а у власт би и са највецим дусманима свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божидар

31.10.2014 08:24

Хвата се Миле за сламку спаса.Овај пута ти неће успјети. Свему дође крај ,сјети се Санадера....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гојко

31.10.2014 08:45

несто се гадите на Додика кад хоце да направи власт са босњацима на нивоу бих,а не гадите се на сдс који хоце да прави власт са домовином у републици српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха-ха миливојко

31.10.2014 08:46

Пао си на кољена Муслиманима, срби те од....ли

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуња

31.10.2014 08:51

Срамота. ВеликА срамота. А Радонцицу свака цаст. Да сам у федерацији, он би био мој избор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смешно

31.10.2014 08:58

Проблем је кад Бошњаци зову Додика, а није проблем кад СДС-ПДП-НДП склапају пактове и договоре са њима и то пре избора што наравно нису хтели признати док избори нису прошли, те их призивају да њих изаберу сад јер тобоже то је био договор пре избора, јадно, који сте ви лицемери, ако хоћете промене као што говорите што онда нисте пропагирали да сви бирамо трећу опцију, оне који ће стварно бити промена, а не увек исте, лицемери сте и то они најјаднији!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТРАБАЈТЕР

31.10.2014 09:03

ХА, ХА, ХА.... МАЛО СМО СЕ ЗАИГРАЛИ - ЗНА ОН ДА СУ МУ СВА ВРАТА ЗАТВОРЕНА... НАС ЛИДЕР БАЈА - ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ, ЈОШ МОЖЕ ДА ПУТУЈЕ У ЕУ, АЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЗАКУЦА НИТИ НА ЈЕДНА ВРАТА ЕВРОПСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ... АМЕРИКУ МОЖЕ ДА ГЛЕДА САМО НА ТЕЛЕВИЗИЈИ, ЈЕР МУ АМЕРИЦКА АМБАСАДА НЕЦЕ ИЗДАТИ ВИЗУ... ЊЕГОВ ПОЛИТИЧКИ ТРОУГАО ЈЕ МОСКВА, БЕОГРАД И ТРЕБИЊЕ - АЛИ САМО ПРИВАТНО. ДАЉЕ НЕМА ГДЈЕ ЧОВИЋУ ЈЕ ОЧИТО ВРЛО НЕЛАГОДНО И ПАЗИ ДА ГА ОВА ПРОМАСЕНА ПОЛИТИЧКА ФИГУРА НЕ ОДВУЧЕ СА СОБОМ У ПРОВАЛИЈУ, А ЗНА ДА ИМА ВЕЛИКЕ ОБАВЕЗЕ ПРЕМА ОВОМ СВОМ ПАЈТАШУ, БИЦЕ ИНТЕРЕСАНТНО ПОСМАТРАТИ КАКО НАМЈЕРАВА ДА ГА ИСКУЛИРА... ОЧИТО ЈЕ ДА ИЗЕТБЕГОВИЦ НЕМА НАМЈЕРУ ДА СЕ СА ЊИМ ДРУЖИ У ВЛАСТИ... САДА БАЈА ПОКУСАВА ДА У ЗАГРЉАЈ ПОВУЦЕ РАДОНИЧИЋА, АЛИ КОМСИЦ НЕЦЕ СА ЊИМ, А РАДОНЦИЦ САМОСТАЛНО НИЈЕ НИКО.... ВРТЕШКА ПРОПАСТИ ОВОГ КВАЗИ ЛИДЕРА ЈЕ ПОЧЕЛА... МОЖДА ЈЕ ЗА НАРОД И БОЉЕ ОВАКО, НЕГО ДА ЈЕ УБЈЕДЉИВО ИЗГУБИО... ТРЕБА ДА СЕ ЈАВНО РАЗБИЈЕ И РАЗГРАДИ ЊЕГОВ ПРЕПОТЕНТНИ И НАСИЛНИЧКИ ЕГО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

31.10.2014 09:32

па нормално да треба постовати Фахру Радонцица јер су баја и Фахро велики пајдаси с Кељмендијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сфинга

31.10.2014 10:09

Овај је неписмен. Он не зна да реалност нема множину. Каже, "Реалности су такве.." Уз то и овим својим наступом је себи скочио у стомак. Причао је опет против Бакира. Преферира Радночића Бакиру. Завршио је са Представничким домом БиХ. Надам се да ће додик брзо бити искључен из политичког живота, огавна му је прича. Меље као празан млин а суштински не каже ништа.Њега "зачудјава" умјесто да каже да га "чуди".

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕНЕЛУКС

31.10.2014 14:11

Милораде Додику коси,Босњак, Хрват,Србин,ниси ПРАВОСЛАВАЦ НИСИ МУСЛИМАН НИСИ КАТОЛИК КОСИ ИЗЈАСНИ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

31.10.2014 16:13

Бајици лицемјеру ништа није гадљиво. Док нормалан свијет иде на Славу Светог Луку он о формирању власти, па зар то није могло сачекати дан, два невјерници. Изглега да је бајица схватио поруку Бакира па ко суманут би да прави власт с било ким.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеница

31.10.2014 17:24

Ста је заједницко за Додика,Радонцица,Кељмендија,Цовица,...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бос

31.10.2014 18:34

Овај Додик је зајебант тески,сплеткарос.СДА има висе посланика него СНСД и ХДЗ заједно у Парламенту БиХ,а он прица о Радонцицу као вазном фактору.То прије мозе прицати Изетбеговиц за СДС и ПДП да су вазан фактор у формирању власти на дрзавном нивоу.Једно је сигурно Цовиц ако несто хоце промјенити гледе полозаја Хрвата у ФБиХ адреса му је Сарајево а не Бања Лука, осим ако не мисли да це му Додик дати несто Посавине за треци ентитет јер му је уствари циљ поправљање полозаја Хрвата на нивоу дрзаве БиХ.Стварно не знам како Додик мозе помоци Цовицу да Хрвати поправе своју позицију у Федерацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈТО

31.10.2014 20:33

БАЈА ПРЕДСЈЕДНИК РАМИЗ САЛКИЦ ЗАМЈЕНИК ПР. ЦОВИЦУ ПОСАВИНА БОСЊАЦИМА ПОДРИЊЕ.БАЈА ЦЕ У САРАЈЕВО.РС НЕМА. ЦИСТ ЗАКЉУЦАК.

ОДГОВОРИТЕ