Конте у писму Михи: Драги Синиша...

Италијански селектор одговорио на позив српског тренера Синише Михајловића да га посети у Ђенови, да би видео како (добро) раде у Сампдорији.

Фудбал 30.10.2014 | 19:40
Конте у писму Михи: Драги Синиша...

"Конте игнорише Сампдорију", завапио је прошле недеље Синиша Михајловић, инсистирајући на томе да његови играчи немају заслужену пажњу селектора.

Реагујући на очигледну неправду, јер његови играчи не добијају позиве Антонија Контеа, изјавио је:

"То (што Конте не позива играче Сампдорије) дозвољава нам да тренирамо најбоље могуће током паузе због обавеза репрезентације. Позваћу га у наш тренинг центар, како би бар могао да изблиза види играче. Постоје неки играчи Сампдорије који би могли да му буду веома корисни, мада сам сигуран да зна боље од мене. Нећу да улазим у доношење његових одлука, зато што ми је позната та улога", изјавио је српски тренер, бивши селектор Србије.

Овог четвртка, Конте му је одговорио:

"Чињеница да многи зову у посету мене и чланове мог стручног штаба значи да би били задовољни да проведемо одређено време заједно. Сампдорија игра добро и срећан сам због њих. Имају интересантне играче, које пратимо и о којима водимо рачуна. Посетићу Ђенову и онда ће ми остати још осам тимова да посетим", поручио је Конте, уз додатак:

"Генерално говорећи, мислим да и Ђенова и Сампдорија постају све важнији за нашу лигу. Ако узмемо у обзир и чињеницу да улажу у младе, мислим да им је предодређено да буду добри и да се развијају. А, то је заиста важно за италијански фудбал", подвукао је Конте.

Наредни меч репрезентације Италије биће одигран баш у Ђенови, против селекције Албаније. Новац зарађен продајом карата отићи ће и у хуманитарне сврхе. Тачније, на рачуне угрожених у недавним поплавама које су захватиле ту регију.
"Очекујем велику посету тог дана. Морамо да будемо блиски са народом који је у прошлости већ показао способност да има снагу да се бори и избори за себе", објаснио је Конте.

Михајловићева Сампдорија после девет кола заузима чеврто место на табели, иза Јувентуса, Роме и Милана, а испред Удинезеа, Лација и Наполија.

Репрезентација Италије, под вођством Антонија Контеа, одлично је почела квалификације за Европско првенство 2016. године. У прва три кола остварила је три победе и дели прво место на табели Групе Х, са Хрватском. И једна и друга селекција имају максимални скор од девет бодова, с тим да екипа Нике Ковача има бољу гол разлику (9:0, наспрам 5:1 Италијана).

Коментари / 0

Оставите коментар