Потребна хитна ревизија Еулекса

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић заложио се данас за хитну ревизију Еулекса на Косову, као и за то да правосудни органи провјере тврдње београдске "Политике" да је тужилац те мисије лажирао доказе против лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића.

Србија 30.10.2014 | 15:21
Потребна хитна ревизија Еулекса

Ђурић сматра да је веома важно да правосудни органи испитају наводе "Политике", с обзиром на то да је ријеч о најстаријем српском листу који "са таквом информацијом не би излазио у јавност да нема доказе". Он је нагласио да је Ивановић најумјеренији политичар на Косову и Метохији, и оцијенио да "његово држање у затвору представља ударац за владавину права".

Београдска "Политика" објавила је у данашњем издању да је специјални тужилац Еулекса Цезари Михалчук у оптужници против Ивановића кривотворио наводе из дописа МУП-а Србије у којим је јасно назначено да лидер Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" није био припадник ни активног, нити резервног састава МУП-а Србије за вријеме бомбардовања 1999. године.

Лидер Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливер Ивановић оптужен је да је на Косову починио ратни злочин над цивилним становништвом 1999. године.

Коментари / 0

Оставите коментар