Звездаш пао на допинг тесту!

Средњи бек црвено-белих Милош Меденица био позитиван на забрањене супстанце карбокси ТХЦ и сибутрамин. Прети му казна од две или чак четири године забране играња.

Остали спортови 30.10.2014 | 13:00
Звездаш пао на допинг тесту!

Допинг тест урађен после меча Црвена звезда - Планинка у 3. колу Суперлиге, 3. октобра показао је један позитиван налаз.
Антидопинг агенција Републике Србије објавила је да је Милош Меденица, рукометаш Црвене звезде био позитиван на на забрањене супстанце карбокси ТХЦ и сибутрамин, преноси "Спортски журнал".

Рукометни савез Србије, који је надлежан за поступање у првом степену у овом случају, одмах је донео одлуку о привременој суспензији играча до окончања поступка и та суспензија на снази је од 22. октобра.

Председник националног Одбора за допинг контролу Ненад Дикић саопштио је да спортиста није тражио анализу Б узорка, а будући да се одрекао тога, онда се А узорак узима као меродаван.

Меденица се због коришћења недозвољених средстава суочава са казном од две године забране играња по важећем закону о спречавању допинга.

"Према новом закону могао би за овај прекршај да буде кажњен са четири године забране играња, али будући да је прекршај начинио док је на снази био стари закон, максимална казна која би могла да му буде изрекнута је две године, а минимално опоменом", рекао је Дикић.

Коментари / 0

Оставите коментар