Перић поносан на рукометаше Србије

Дејан Перић похвалио рукометаше и навијаче Србије после победе против Црне Горе, али и најавио да има још доста простора за побољшање игре.

Остали спортови 30.10.2014 | 12:20
Перић поносан на рукометаше Србије

Српски рукометаши успешно зу почели квалификације за Европско првенство 2016. у Пољској.

У среду увече у Хали Пионир савладали су Црну Гору 25:21.

"Победили смо као тим и голови нису били толико важни. Поносан сам на играче, јер су били у функцији тима и на томе им честитам", изјавио је вршилац дужности селектора Дејан Перић после меча.

Он је одао признање и публици коју су, како је навео, играчи успели да мотивишу и пробуде им импулс за право навијање, уз честитке селекцији Црне Горе на коректној и фер игри, истакавши да је утакмица одиграна "у правом спортком духу".

Перић је додао да је Србија могла и боље да одигра, да то није био посебно висок квалитет, али да је оно што је пружила било довољно за победу.

"Има ту још доста простора за побољшање, потрудићемо се да неке 'црне рупе' затворимо. Не заборавите да екипа од маја није била на окупу. Најважније је да су они пуни жеље да пруже нешто заједнички и да остваре циљ и пласирају се на Европско првенство", закључио је Перић.

Марко Вујин је, такође, захвалио публици на подршци, честитао Перићу на доброј тактици и црногорским рукометашима на коректној игри.

"У другом полувремену били смо бољи, иако нисмо искористили много стопостотних шанси. Пресрећни смо због победе и надам се наставку успешног низа", поручио је Вујин и посебно апострофирао Дарка Ђукића, најбољег појединца утакмице.

"Честитам му на феноменалној игри. Ја ћу се трудити да будем на високом нивоу на којем у последње време, искрено, нисам био, јер смо за две године променили три селектора", казао је Вујин.

Ђукић је одиграо први меч за репрезентацију после две године.

"Захвалан сам Перићу што је имао храбрости да ме гурне у ватру, а срећан сам што сам испунио очекивања и оправдао поверење. Имали смо квалитетну одбрану, пронашли праву игру и надам се победи и против Израела", изјавио је Ђукић.

Капитен Момир Илић оценио је да утакмица није била на посебно високом нивоу.

"То се могло и очекивати, јер се још нисмо уиграли. Наравно да би било лепше да је било још голова, али ово је тек почетак. Против Израела идемо на сигурну победу", најавио је Илић.

Селектор црногорске репезентације Љубомир Обрадовић рекао је да је захвалан посебно публици у Пиониру на, како је навео, "изванредном пријему црногорских рукометаша".

"Сувишно је причати о квалтетима Србије. То је одлична екипа која је пре само две године била сребрна на ЕП. Данас су знали шта хоће у сваком тренутку и због тога су остварили победу", изјавио је он и, такође, похвалио своју екипу, нагласивши да је пред Црном Гором "светла будућност".

"Имамо добар потенцијал, али данас смо имали доста лопти у ауту. Допустили смо Србији да се одлепи и на крају тријумфуије. Надам се да ћемо ипак остати у трци за пласман на европско првенство", рекао је Обрадовић.

Коментари / 0

Оставите коментар