Савез за промјене тражи истраге!

Побједа Младена Иванића побједа је Савеза за промјене јасан је став свих чланица Савеза након објављивања резултата Централне изборне комисије.

Република Српска 29.10.2014 | 06:06
Савез за промјене тражи истраге!

Савез медјутим још није спреман да призна пораз Огњена Тадића од Милорада Додика у трци до посљедњег гласа. Не, потврдјено је, прије него што због сумњи у многе неправилности у изборима на овом нивоу,  ЦИК-у не уложе приговоре.

Младен Босић, предсједник СДС-а навео је примјере у неколико бирачких мјеста гдје је СДС освојио респектабилан број гласова а да је на истим мјестима кандидат Савеза Огњен Тадић освојио нула гласова.

Савез ће тражити понављање бројања гласова на појединим мјестима и експертизу неважећих листића за ниво предсједника републике. Анализирају да су резултати избора и за предсједника показали да је народ рекао да хоће промјене а да су СНСД и Милорад Додик изгубили снагу коју су до сада имали без обзира на огромна улагања републичког новца у кампању.

Савез за промјене убиједјен је да ће бити дио власти на нивоу БиХ односно да ће формирати Савјет министара. 

Чланице Савеза једногласно су потврдиле да сви остају заједно након избора а да ће око формирања власти и скупштинске већине у Српској разговарати са свим парламентарним странкама осим са СНСД-ом. Вјерују да могу бити дио већине у Народној скупштини. 

Високи функционери СНСД-а у неколико наврата су нагласили да ће они са коалиционим партнерима из ДНС-а и Социјалистичке партије формирати власт у Српској и да за то постоје сви услови.

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић нагласио је да СНСД има математичку већину за власт у Српској.

Ко ће на крају имати математичку већину знаће се тек након многобројних састанака који слиједе.

Поред најаве да ће упутити примједбе ЦИК-у из савеза су најавили и да ће се највјероватније обратити Синоду Српске православне цркве поводом подршке коју је патријарх српски Иринеј у предизборној кампањи дао једном од предсједничких кандидата, Милораду Додику.

БН ТВ

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

борац рс

28.10.2014 15:47

Какав је то патријарх који заступа љевицаре?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ципирипи

28.10.2014 15:51

СНСДпо васем стално губи подрску а увијек је први. Каква је то математика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАЈЛО

28.10.2014 16:19

Нас патријарх нам заиста зели добро, кад се ставио у слузбу насег лопова Милокрада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

санса

28.10.2014 16:20

Само слозно и резултати це доци. Не дајте Милу и екипи старих самозваних стваралаца да вас осујете и заваде. Имате сансу огромну уз мало стрпљења да формирате на свим нивоима и показете да мозе боље и нормалније да се влада и зиви. Спирко вец запомазе и трази вецину које нема, а на нивоу БиХ види да су испали из свих комбинација. Памет у главу, како год да се заврси испостујте Огњена, јер су његове заслуге огромне и немјерљиве за ове резултате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

28.10.2014 16:22

ЦИК је лазна комисија и они су преванти и лопови треба поново тразити да се гласа јер ови подаци у Федерацији нису тацни ни у Републици Српској. Бакир и Додик не могу бити побједници на овим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нино

28.10.2014 16:30

Какве ове улизице и лопови око босица а највеци иваниц немају сви заједно осм сдс десет посто гласова народа како би му крв попили да су досли на влас то се види у опстинама где су побједили

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.в.28.10.2014

28.10.2014 16:31

Ово је чиста крађа СНСД-а кад је победијо Иванић требао је и Тадић сви који су гласали за једног гласали су и за другог. 100% тачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ X ПЕРИА

28.10.2014 16:32

Посршка, не треба признати резултате избора све док се може исцрпити и посљење правно средство, не само пред ЦИК-ом, већ и пред свим судовима у БиХ и пред Европским судом за људска права.Сад или никад, треба оном надутом покварењаку показати да нас не може газити ко какве гњиде и посмјехивати се, у својој бахатости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ X ПЕРИА

28.10.2014 16:36

ЦИК је погрјешив, ЦИК је компромитован, ЦИК је у служби владајућих гарнитура.Значи и послије ЦИК-а треба ићи судом, треба до посљедњег правног средства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

28.10.2014 16:39

Невјероватно је како сте допустили "бугарски воз" у Бања Луци. Украли су вам 14.000 гласова, тј. додали Додику и Жељки. Није проблем у неважећим листићима, једноставно они су додавали гласове колико им је требало. Погледајте нпр. само изборна мјеста у Борику на овим изборима и на изборима 2012. и биће вам јасна технологија крадје СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прст на чело

28.10.2014 16:46

Шта је вама људи. Не могу вјеровати да сте неписмени, видим служите се интернетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

28.10.2014 17:18

И даље инсистирати на провјери неправилности да се ЦИК за сва времена опамети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

28.10.2014 17:31

БОСИЦУ КРАЈЊЕ ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА ПРОМЈЕНИС РЕТОРИКУ СА ОВИМ КРИМИНАЛЦИМА КОЈИ СЕ ЈАВНО ХВАЛЕ КАКО СУ ПОКРАЛИ ИЗБОРЕ ПОЗОВИ НАРОД НА УЛИЦУ ЗАЈЕДНО СА САВЕЗОМ ЗА ПРОМЈЕНЕ ПА ЦЕС ВИДЈЕТИ СВОЈЕ ГЛАСАЦКО ТИЈЕЛО ТЈ ИЗАЦИ ЦЕ САВ НАРОД ЈЕР САМО ВИ НЕ ВИДИТЕ ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ОВО ДРСКА КРАДЈА. ОВО МОЗЕ РИЈЕСИТИ САМО УЛИЦА ЈЕР ОГЊЕН ЈЕ ПОБЈЕДИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

28.10.2014 17:33

То није Иваниц то је Комсиц за њега су гласали Босњаци то је велика разлика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

28.10.2014 18:00

Никола Шпирић нагласио да СНСД има "математичку" већину. Никола, немој се срамотити, ти о математици знаш колико и Марко Краљевић о стоном тенису. Какву математичку већину? Ваљда имају довољан број мандата (тих јадних 42 посланика)да могу да формира тај јад звани Влада РС. Колико ће иста опстати, то је друго питање. Ја јој прогнозирам до фебруара. Опозицији односно савезу за промјене препоручујем да пусти СНСД, ДНС и СП да формирају Владу РС. Знам да су све покрали. Нека су. Пустите их нека се још увале. Сачекајте још шест мејсеци. Ако сте чекали 8 година, можете и тих 6 мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

28.10.2014 19:09

ви сте сви заједно/ и позиција и опозиција / толико постени да тито да изадје мало одоздо сви били мало на мору , а посто сви волите море ... би били мало дузе и то сви би понијели мало веце цекице ... ТОЛИКО СТЕ СВИ ВИ ПОСТЕНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

били

28.10.2014 19:18

Постоји превисе поговарања о крадји на изборима у РС, тако да се сви морају слозити да је потребно изврсити адекватне провјере и утврдити истину а евенуално одговорне казнити. Народна воља не смије бити покрадена, јер то мозе бити опасно. Вјерујем да је крадје било али сад прице о Бугарском возу и 14000 хиљада гласова нису ми бас релевантне! Ако Предраг има сазнања, нека пријави, има КРИМОЛОВАЦ, провјерице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

28.10.2014 19:39

Па наравно да су покрани избори. Покрани су и у Херцеговини и у цјелој РС.Цуј 1%!! Па оцигледна спрдња са нама.Оног биједника Иринеја нецу коментарисати,мафијас и обицни устаса који казе да су Срби из РСК криви сто Папа није досао у Србију.Ево звао га је Дебели у РС,имамо и Бискупа у Херцеговини који краде по српским куцама. Устасе раде по Павелицевом плану и хоце БХ да буде њихова. Насли су најцрње јаднике од самозваних попова до самозваних политицара које је ратна поплава избацила,који су орузјем досли на власт и који за њихов рацун пљацкају и убијају Србе ево вец 25 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

28.10.2014 20:51

За Иванића је у реду, а Тадић је покраден. Иванић-318 196 Цвијановић-310 658 Змијањац- 24 334 Разлика Иванић-Цвијановић 7538 гласова ко је овде покраден Милорад Додик 302 573 Огњен Тадић 295 685 Разлика Додик-Тадић 6888 гласова, ко је овде покраден.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

28.10.2014 21:54

Ја предлажем да се предсједнику да могућност да гласа у скупштини,тако да би могли имати кворум у свако доба. Наиме, ако је човјек већ годинама на челу законодавне и извршне власти,о судској да и не говорим,зашто да онда и не диже руку,па и предсједава свакако је предсједник, докје он ту свакако нема шансе вратити његову функцију у Уставне оквире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сејфудин

28.10.2014 22:47

Логика говори да је на овом гласачком мјесту(Вишеград-Гребен)) било изборног инжињеринга али у корист СДС-а. У случају СНСД-а и њиховог кандидата Додика резултати се углавном поклапају. Међутим нелогично је да је на овом гласачком мјесту бошњачки кандидат Сејфудин Токић добио 145 гласова, а бошњачка Домовина 4 гласа. Логичан закључак говори да су гласови за „Домовину“ отишли СДС-у. Ако се из „Домовине“ буду жалили на овај случај који је покренуо Босић утврдиће се предње али и да је у корист властите штете чачко мечку у п.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

29.10.2014 07:04

САМО СЕ ВИ СЛИКАЈТЕ ЗАЈЕДНО А ДОДИК ЈЕ ВЕЦ САСТАВИО ВЛАДУ НЕМОЈТЕ ПРАВИТИ ЦИРКУС ОД САВЕЗА НЕМА РАСПОЛОЗЕЊА КОД БОСИЦА САМО ПДП И НДП СУ ДОБИТНИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јегер дупли

29.10.2014 08:47

Миле Царе, ниста ти не могу. Миле ти си наш вођа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

29.10.2014 10:18

Оцити примјери изборних крадја сто је по закону кривицно дјело.Да видимо јели ово правна дрзава или приватна прција одредјених моцника?МУП,Тузиластво и Судство Српске сада су на потезу те могу демантовати стотине хиљада градјана Српске који су убједјени да наведене институције слузе само за украс те процесуирање сеоских јајара и кокосара док велике мафијасе стите.Због стотина неправилности ови избори морају бити поновљени а сви они сто створисе ову збрку ригорозно казњени.АМИН!Избори морају бити постени или укинути јер овакви немају никакву сврху

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атеиста

29.10.2014 10:30

Нико нема што Србин имаде. Ех што српски православци имају патријарха то нико нема, то земља још није изњедрила ни видјела ни запамтила. Он лицитира код политичких партија и главара, па ко више да, ко да више новца, а може и у злату, дукатима, сребру, грађевинском материјалу, бетону, ситна опека се цијени, бакру, ростфрајним оградама, мермеру... Ипак су католици добро прописали да бискупи, надбискупи, па и кардинали, у пензију иду са 78 година живота, без изузетка. И код ИЗ је добро што је реис реизборан. Само код Срба је тако како је, а добро није......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Параноја

29.10.2014 12:43

Ово је већ ПАРАНОЈА! Сви су у криву, само смо ми у праву... Зашто ми је позната та прича... Ко губи, увек је имао право и да се љути, само наставите... ПА_ПА_ПАРАНОЈА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мИЛА

30.10.2014 07:40

ТРАЗИТЕ НЕГО ШТА, СВЕ СУ ПОКРАЛИ И ВАЗДУХ СУ НАМ ПОЧЕЛИ КРАСТИ. ГДЈЕ ЈЕ МИНИСТАР ЗДРАВЉА, ПРИМЈЕР ЗВОРНИК, НЕМОГУ СЕ ПОЈЕДИНИ НАЛАЗИ РАДИТИ У ЛАБОРАТОРИЈИ У ЗВОРНИКУ, ВЕЋ ТЕ ШАЉУ КОД ПРИВАТНОГ ЉЕКАРА, СРАМОТА. ЗАШТО СМО СЕ БОРИЛИ? А У ЗВОРНИКУ СУ НАЈВИШЕ ПОКРАЛИ ГЛАСОВА. СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доријан Греј

30.10.2014 10:49

Треба провјерити ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доријан Греј

30.10.2014 11:33

Мозда ни Иваниц није побједио !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савез за Промјене напријед

30.10.2014 13:11

Када це неки нас Тузилац да саопсти несто о корупцији у судству као Тузилац на Косову Марија Бами.И када це наса тузиластва поцети да се баве озбиљно о истрагама због крадја приликом избора

ОДГОВОРИТЕ