Тужба због намјештеног тендера?

Због сумње у корупцију приликом избора фирме "Калдера компани" Лакташи као најбољег понуђача за набавку опреме за наплату путарине на аутопуту Бањалука -Градишка, конзорцијум фирми који чини француска компанија "Санеф ИТС Технологије" Сплит и  два бањалучка предузећа, најавио је подношење кривичних пријава и тужбе Суду БиХ.

Република Српска 26.10.2014 | 09:18
Тужба због намјештеног тендера?

Француска компанија "Санеф ИТС Технологије"  неће одустати од намјере да опреми кућице на аутопуту Бањалука-Градишка. Преко своје сплитске канцеларије поднијеће тужбу Суду БИХ, јер, како каже представник те фирме Бранко Вујовић, има разлога за сумњу у одлуку Канцеларије за жалбе БИХ.

Понуда француског конзорцијума била је повољнија 123 хиљаде марака.
Међутим, ипак је на тендеру побједио заједнички наступ Института "Михало Пупин" и "Калдере компани". За директора Аутопутева Душана Топића, ту није било никакве дилеме. Каже све је по закону.  

Институт "Михајло Пупин" опрема кућице на аутопутевима Србије И Федерације БИХ, а добро је што ће у овај посао, како је образложио, бити укључена И једна домаћа фирма, али је при том заборавио рећи да је "Калдера" Миленка Чичића врло блиска актуелној власти.  

За другог понуђача, Топић није имао ријечи хвале, иако "Санеф" ради на свим континетима. Каже да се не ради о француској компанији "Санеф" него о сплитској канцеларији те компаније и двије бањалучке фирме.

Вујовић демантује ове наводе.

А то опасно може значити да се након  готово годину дана чекања на почетак наплате, оно пролонгира  јер ће "Санеф" тражити суспензију извршења уговора са Институтом "Михајло Пупин" И "Калдером" до рјешења судског спора. Тако ће највећи губитник бити, заправо, Буџет РС, констатовао је Вујовић.

(БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

анализа

25.10.2014 14:55

почело је почело и код нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресуда против СНСД-овог кадра Млађена Божовића

25.10.2014 16:10

Добила сам пресуду Суда БиХ, додуше првостепену. Фонд за повратак БиХ и Млађен Божовић дужни су ми исплатити 30.000 КМ на име почињене штете због мобинга и дискриминације, са затезном каматом од 2009. године. Поред што сам постала, почетком ове године, прва жена заштићени пријавитељ корупције у БиХ , сада сам и први случај пресуђеног мобинга и дискриминације на државном нивоу, против једног високопозиционираног фунционера, члана једене од навећих странака на власти, те државе Босне и Херцеговине. Сама сам писала тужбе и све поднеске суду. Немам завршен правни факултет, због дугогодишњег лијечења које сам радила упоредо са свим овим, али сам ДОБИЛА ДРЖАВУ НА СУДУ. Поносна!“, написала је данас на своме Фацебоок-у Ирина Ловрић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

25.10.2014 16:14

Не могу да вјерујем да се нешто ради, да је тузилаштво почела чачкати, досад недодирљиве.Ако буде правде и праведних судија биће посла за градј.раднике да направе смјештаје за крим иналце, јер код нас у БиХ тога има доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калдера

25.10.2014 16:40

Калдера до 2008-е не исплацује плате радницима, не плаца обавезе ( лицно сам имао огромне проблеме са наплатом од њих) А онда... За све поциње криза а Калдера дозивљава ренесансу . Да ли има везе са СНСД ,ИРБ и будзетом само будали није јасно . Све паре су у Калдери , Крајини, Интегралу, МГ Минд, Ланаку и код њихових власника и ментора. Хоце ли овај народ цекати да они то претопе у злато или некретнине по свијету изгледа да хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

25.10.2014 17:11

Света српска земља1

ОДГОВОРИТЕ
Name

перионица пара

25.10.2014 19:36

зна ли ико каква је судбина наплатних кућица у Гламочанима прије Клашница, лично ми је речено да су оне илегално својевремено ту постављене, да ли су сада оне вишак, а из народних новаца су исто саграђене, јадни смо ми сви скупа са бајом и бајићима?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

26.10.2014 06:00

ЗА АНАЛИЗУ-А СТА ЈЕ ТО ПОЦЕЛО ОД1990СЕ БОГАТЕ 25 ГОДИНА А ТИ ЛУПАС НЕМА ОД ТОГА НИСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

28.10.2014 08:20

Ај ме слажите па ми реците да Санеф ИТС Технологије није први покушао да намјести тендер? Сад вам ваљају српске паре, конкуришите у вашој љепој!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мелица

08.12.2023 22:53

Ух ста је она све спремна, ста се мозе процитати како манипулира људима, како их користи. Она не ради 10 година а угодно зиви, како

ОДГОВОРИТЕ