Хрватска се бори с поплавама

Водостај на ријекама у Карловцу је у опадању, али борбе са поплавама и њиховим посљедицама и даље трају, пренијели су хрватски медији.

Регион 25.10.2014 | 15:50
Хрватска се бори с поплавама

"Привремени земљани насип у карловацком приградском насељу Мекушју издржао је ноћ, уз огроман ангажман људи и додатно подизање и учвршћивање, јер је Корана досегла чак 821 центиметар, а насип је био пројектован за водостај од 820 цм", изјавила је Биљана Жељезњак из карловачке Испоставе Хрватских вода.

Привремени насип у Мекушју издржава, рекла је Жељезњак, али је нагласила да тај насип и сва друга мјеста одбране на карловачком подручју захтијевају дежурство и сталне интервенције, без обзира што је водостај пао за три или четири центиметра.

"Битно је рећи да све што се предузима даје резултате и овај пут је разорни утицај воде подједнак као у фебруару, али знатно мањи него у септембру", истакла је Жељезњак.

Максимум Коране износио је 821 центиметар у три сата послије поноћи, у 8 сати је река била на 818 центиметара, док је Купа, такође у 8 сати, била на 811 центиметара.
Упркос томе што су кише стале у петак, многа карловачка насеља суочена су с неизвесношћу, јер борба са поплавама и штетама које је вода изазвала још увијек траје, пише Индеx.хр.

Код насеља уз Корану и даље траје ванредно стање, а крај Купе су на снази ванредне мјере од поплава. Градске власти Карловца позвале су све грађане који могу да помогну да узму учешћа у подизању насипа у Мекушју и Мостању.

Коментари / 0

Оставите коментар