Осијек: Истрага у Градској управи

Канцеларија за сузбијање организованог криминала /УСКОК/ покренула је истрагу против четворице становника Осијека, међу којима су и функционери Градске управе из 2012. године, због давања и примања мита те злоупотребе положаја и овлашћења.

Регион 25.10.2014 | 07:10
Осијек: Истрага у Градској управи

Хрватски медији наводе да је ријеч о двојици функционера из Градске управе у доба градоначелника Крешимира Бубала, а двојица из једног трговачког друштва. Истражни судија је тројици од њих одредио једномјесечни притвор.

У данашњем саопштењу Ускока наводи се да је ријеч о вршиоцу дужности начелника Управног одјељења за привреду, који је од почетка августа до краја 2012. погодовао једном директору и запосленом трговачког подузећа при додјели градских локала.

Ријеч је о првоосумњиченом Звонимиру Пргомету, који се с једним осумњиченим наводно договорио о подјели добити, а од другога је тражио да запосли двије особе. Међу четворицом осумњичених је још једно лице из Управног одјељења за привреду, од које је наводно првооптужени тражио да прилагоди услове конкурса осталој двојици осумњичених.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар