Вучић разочаран изјавама албанских званичника

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да Србија неће дозволити стварање велике Албаније и додао да је разочаран што албански званичници нису признали своје грешке и осудили уношење дрона са заставом велике Албаније на утакмицу Србија-Албанија.

Србија 24.10.2014 | 19:51
Вучић разочаран изјавама албанских званичника

"То јесте наша ноћна мора, то је ноћна мора сваког нормалног човека, сваког нормалног грађанина и нећемо дозволити стварање велике Албаније", рекао је Вучић за РТС, оцјењујући да албански званичници имају задатак да стално као папагаји понављају да је "велика Албанија" ноћна мора Србије.

Коментаришући предстојећи сусрет у Београду са албанским премијером Едијем Рамом, Вучић је навео да жели да разговара и да се у конструктивном разговору види како српски привредници могу да раде у Албанији и извозе или увозе робу, те додао да је његов посао да за Србију обезбиједи мир, стабилност и напредак.

Коментаришући одлуку УЕФА о кажњавању фудбалских репрезентација Србије и Албаније, Вучић је рекао да је из политичког угла једна ствар поштено направљена, а то је да се зна да је виновник инцидента на утакмици албанска страна, јер су кажњени губитком три напрема нула.

"Ми јесмо криви због тога што нисмо успели да се уздржимо и што нисмо успели да се осмехнемо и да прећутимо једну бруталну политичку провокацију коју је и УЕФА оценила као такву. Криви смо што је наших 16 људи утрчало у терен и што смо имали пропусте у организацији", рекао је Вучић.

Он је додао да му је жао што ће фудбалери Србије платити цијену и што су им одузета три бода, јер је сигуран да би до краја утакмице савладали Албанију.

"Надам се да се такви пропусти у организацији више никада неће поновити, да ћемо бити паметнији и да ћемо умети туђе грешке да искористимо као полугу у џудоу, и да тиме донесемо добро својој земљи", рекао је Вучић.

Он је изразио увјерење да су српски фудбалери, без обзира на одузимање три бода, довољно јаки и спремни да побиједе све остале и да ће успјети да обезбиједе пласман у европско првенство.


Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Марко

24.10.2014 18:17

Погресна је одлука донесена,Србији је требало одузети 3 бода И то због:упада навијаца на стадион И због скандирања навијаца:"Убиј,закољи, да Сиптар не постоји.""Убиј Хрвата,да Сиптар нема брата!!!"ово скандирање је трајало пола сата а онда се појавила Албанска застава,да није било овакво скандирање мозда заставе неби било,сасвим је цисто ко суза ко је изазвао неред-навијаци Србије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕПИНА

24.10.2014 18:22

ЗНА СЕ КРИВАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фараон

24.10.2014 18:29

Обицно мали имају комплекс и зеле бити велики..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.МАРКО

24.10.2014 20:14

Е ТА ТИЈЕ ПАМЕТНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некад било

24.10.2014 21:20

Некад је Косово било Србија а сад висе није , бице Велике Албаније не сад не сутра , ал доце дан , а доце дан и мале Србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

25.10.2014 02:01

За "некад било": Ја бих се са тобом кладио да ће прије Косово опет бити Србија него што ће бити велике Албаније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

25.10.2014 02:17

За Марка Мујо провидан си . Ја сам такодје велики противник оваквих нецивилизованих навијача али сам такође и противник србомрзаца који на сваки начин покушавају да српски народ омаловажавају и понижавају. Пиши ти Мујо о ономе у Зеници " Србе на врбе" о томе ти кометариши. А остави ти мени и мојим Србима да расправљамо о нашој репрезентацији и навијачима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

биће биће

25.10.2014 10:20

Види Мује, шта он зна... пошли да освајају Европу, сад се дрзнули и пером...није то за вас...одморите...

ОДГОВОРИТЕ