ЕЛ: Провуче се Реал у Казању!

Краљ се провукао у Казању! Реал Мадрид је у последњим секундама добио меч против Уникса у Русији- 76:75 дугом двојком Серхија Љуља. Руси озбиљно уздрмали ‘’краљевски престо’’, али нису имали снаге да задају завршни ударац.

Кошарка 25.10.2014 | 08:30
ЕЛ: Провуче се Реал у Казању!

Најефикаснији у победничком тиму били су Руди Фернандез и Густаво Ајон са по 10 поена, док је херој победе Серхио Љуљ забележио седам. Уникс је предводио сјајни Кит Ленгфорд са 23 убачена поена, Џејмс Вајт постигао је 13, а некадашњи плејмејкер Партизана Куртис Џерелс додао је седам поена.

Реал је још на старту показао да је дошао да победи и након уводних пет минута имали су плус шест. Уникс се опоравио од нешто слабијег отварања утакмице и до краја првог полувремена виђен је прилично уједначен дуел. Никос Зизис је са седам поена предводио домаће, док је у екипи из Мадрида најбољи био Салах Межри са убачених осам поена и прво полувреме окончано је предношћу фаворизованих гостију- 35:31.

Руси су у трећем кварталу показали зубе и дали до знања Мадриђанима да им неће јефтино продати кожу. Кит Ленгфорд је доминирао у нападу убацивши чак девет поена у овој четвртини. што је резутирало минималном предношћу екипе из Казања пред почетак одлучујуће четвртине- 56:55. Када је било најважније Реал је живео од поена свог ударног бековског тандема Фернандез- Родригез који нису имали адекватну помоћ саиграча, док су се у руском тиму Виктор Саникидзе и Куртис Џерелс прикључио сјајном Ленгфорду и Уникс у последња два минута улази са пет поена преднсти. Међутим, вицешампион Европе експресно узвраћа и тројком Андреса Ноћионија у последњи минут екипе улазе у потпуном егалу. Последњи минут је показао да се новцем не могу купити искуство и победнички менталитет и након низа промашаја на обе стране Серхио Љуљ кошем на секунд пре краја донео Реалу другу победу у Евролиги.

Спасилац Љуљ сачувао је савршен скор Реала у прва два кола Евролиге, док Уникс упркос скупим појачањима још увек не зна за победу.

Коментари / 0

Оставите коментар