Хрвати кажу: Албанцима дебљи крај!

Хрватски медији оцењују да је Европска фудбалска унија Србији одредила благу казну због инцидената у мечу против Албаније у квалификацијама за првенство Европе половином октобра у Београду.

Фудбал 24.10.2014 | 19:30
Хрвати кажу: Албанцима дебљи крај!

"Албанија је извукла дебљи крај, а Србија још једном прошла поприлично глатко", констатује хрватски "Вечерњи лист".

Србија је због инцидената на утакмици данас кажњена одузимањем три бода, освојених за зеленим столом против Албаније, која је с друге стране изгубила утакмицу, јер су њихови играчи одбили да наставе меч после прекида због упада навијача. Хрватски лист сматра да је УЕФА овом казном поручила да "сигурност играча није на првом месту".

"УЕФА је поручила свима да чак и ако осете да им је живот угрожен морају да наставе сусрет сусрет, чак и кад хулигани под заштитом полиције ударају по њима, они не смеју да напусте терен јер ће остати без три бода и без 100.000 евра", каже се у тексту "Вечерњег листа".

Хрватски портал "Индекс" оцењује да је "УЕФА изненадила Европу необичном одлуком о казнама за Србију и Албанију због нереда на квалификацијској утакмици у Београду".

Како се наводи, ни Срби, ни Албанци нису задовољни овом одлуком и сматрају да "то није правда".

Дисциплинска комисија УЕФА регистровала је прекинуту утакмицу у Београду између Србије и Албаније службеним резултатом 3:0 у корист Србије, али је истовремено српску селекцију казнила одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе.

Такође, Србија ће наредне две утакмице као домаћин у квалификацијама играти без присуства публике, док ће ФСС и ФСХФ платити и новчану казну од по 100.000 евра.
Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра пред крај првог полувремена, када се изнад терена стадиона Партизана појавила беспилотна летелица, дрон, са заставом такозване Велике Албаније, након чега су уследили инциденти. Сусрет је прекинут при резултату 0:0.

Коментари / 0

Оставите коментар