Најјачи утисак - навијачи! А добитак - дебитант Стевановић!

"Ово што су нам приредили мислим да нема нигде", рекао је тренер црно-белих Марко Николић после пораза од Бешикташа и песме са "југа", која није престала ни након утакмице. "Нисам био уплашен. Искуснији саиграчи су ми доста помогли, а посебно Саша Илић", рекао је Партизанов дебитант - млади дефанзивац Миладин Стевановић.

Фудбал 24.10.2014 | 16:15
Најјачи утисак - навијачи! А добитак - дебитант Стевановић!

Упркос поразу, па и рекордно убедљивом у Хумској у међународним утакмицама (0:4), навијачи Партизана дуго су у четвртак певали својим љубимцима.

Песма је одјекивала стадионом и после завршетка дуела црно-белих и Бешикташа, а гостима невероватна сцена натерала је и тренера Бешикташа Славена Билића да застане и задржи се још који минут на терену.

Шеф струке Партизана Марко Николић рекао је да му је песма са јужне трубине најјачи утисак из кишне ноћи, у којој је његов тим доживео још један евро-неуспех.

"Стварно су били импресивни и ставили су нам нови терет на леђа. Обавеза нам је да им се одужимо већ у недељу, у такмичењу у којем смо компетитивни, против Јагодине. Ја то очекујем од играча. Да тада буду прави. Овога што су нам приредили Гробари мислим да нема нигде", рекао је тренер црно-белих после утакмице.

Источна трибина аплаузом је поздравила и Билића и играче Бешикташа. Дивна слика отишла је у свет из Хумске.

"Партизан је показао да у Београду може да се игра, на достојанствен и господски начин", додао је Николић.

О утакмици није превише говорио. Констатовао је да је тим из Истанбула тренутно ипак сувише јак за црно-беле.

"Бешикташ је прејак за нас у овом тренутку. Кажњавали су сваку нашу грешку. Играли смо са суперквалитетним тимом, који је заслужено победио. Имали смо периоде добре, шансу на 0:1, али реч је о тиму који је суперквалитетан и који кажњава сваки пад концентрације", изјавио је тренер Партизана.

Пред црно-белима је окретање ка обавезама у Суперлиги, у којој су лидери.

Припрему за мечеве против Јагодине, ОФК Београда и Војводине дочекаће и са једним позитивним утиском.

"Позитивно је да је Партизан играо са једним играчем од 17 година и једним од 18. То им је велика школа", изјавио је Николић, који је у екипу уврстио три играча рођена 1996. године - Данила Пантића, Андрију Живковића и дебитанта Миладина Стевановића.

Наредни меч, црно-бели играће у недељу, у Јагодини.

Утакмица Партизан - Бешикташ прва је после много времена коју је тим из Хумске одиграо без првог десног бека - Мирослава Вулићевића.
У његовом одсуству, крај десне аут линије стао је дебитант Миладин Стевановић (18), омладински репрезентативац Србије. Нажалост, прву утакмицу међу сениорима неће памтити по добру.

"Шанса је дошла изненада. Вулићевић је у сјајној форми, али му се догодио пех са повредом колена. Надам се да сам искористио прилику", смирено је рекао Партизанов тинејџер после убедљивог пораза од Бешикташа.

Ривали су му били искуснији Олчан Сахан, Огузан Озјакуп, па и Демба Ба (на слици), али није показао велику трему. Говорио је и о томе испред стадиона.

"Није ме био страх, без обзира што је са друге био велики клуб. Поред мене су били искусни саиграчи, који су ми доста помогли, а посебно Саша Илић, са којим сам разговарао ових дана о утакмици".

Стевановић је са "Парним ваљком" прошао комплетне припреме, где је на пријатељским утакмицама добијао шансу, али углавном као централни бек. Сада је морао да одговори задацима уз десну аут-линију.

"Више сам играо као штопер, али ми није проблем ни на десном беку. Трудићу се да максимално искористим сваку прилику коју добијем и надам се да ћу успети".

О поразу није говорио дуго. Већ је усмерио пажњу ка следећим утакмицама.

"Ово је наша реалност. Морамо уздигнутих глава да изађемо из ове ситуације и да пребродимо пораз што пре. Наравно, и да се што боље спремимо за утакмице са Јагодином, ОФК Београдом и Војводином".

Коментари / 0

Оставите коментар