Почела конференција о ЕУ и Балкану

У Београду је данас почела десета међународна конференција о помирењу, толеранцији и људској безбедности на Балкану - "Нови Балкан и Европска унија: мир, развој и интеграције", коју организује Европски центар за мир и развој (ЕЦПД) Универзитета за мир Уједињених нација.

Регион 24.10.2014 | 11:00
Почела конференција о ЕУ и Балкану

Скуп је отворио председник ЕЦПД Акио Кавато, који и председава дводневном конференцијом, а видео порукама обратиће се и бивши генерални секретар УН Бутрос Бутрос Гали и некадашњи генерални директор УНЕСЦО Федерико Мајор.

Учесницима ће се обратити и бивши вицеканцелар Аустрије и некадашњи специјални координатор Пакта за стабилност Ерхард Бусек, као и оснивач и први председник Сејшела Џејмс Манчам, који је председник Светског Савета за Глобални мир.

Јубиларна конференција биће посвећена питањима мира, развоја, међунационалних и међуверских односа, као и регионалног и међународног интегрисања, али је акценат стављен на стратегију и проширење Европске Уније, на путу земаља Балкана према ЕУ.

На скупу учествује око 300 учесника, истакнутих научника, политичара и дипломата из готово свих делова света, представника дипломатских мисија и верских заједница из региона, као и из међународних организација.

Извор: ТАЊУГ

Коментари / 0

Оставите коментар