Георгијевски демантује Ахметија

Бивши македонски премијер Љупче Георгијевски демантовао је тврдње лидера Демократске уније за интеграцију Алија Ахметија да му је током сукоба македонских снага са албанским побуњеницима нудио подјелу Македоније.

Регион 24.10.2014 | 10:45
Георгијевски демантује Ахметија

Он је рекао да је први пут са Ахметијем разговарао током обиљежавања 10 година од потписивања Охридског споразума, којим је заустављен сукоб између македонских снага безбједности и албанских побуњеника.

"Нисам био у прилици да разговарам са њим десет година прије тог догађаја. Када је ријеч о размјени територија, Ахмети се можда информисао из медија, с обзиром да је током сукоба доста писано о тој теми", рекао је Георгијевски.

Ахмети, који је током сукоба са македонским снагама био командант побуњеника, односно тадашње Ослободилачке народне армије, тврди да му је Георгијевски нудио подјелу Македоније.

"Према том приједлогу, Тетово, Гостивар, Дебар и мој родни град Кичево требало је да припадну Албанији, а Липково Косову. За мене је то било неприхватљиво, јер би више од 250.000 Албанаца остало ван граница Албаније", рекао је Ахмети за медије у Тирани.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Буда-Бец

24.10.2014 12:17

Несхватљиво, сваки албански командант има визију о албанској дрзави, цудо!

ОДГОВОРИТЕ