У Костајници стање приправности

Начелник општине Костајница Драго Бундало прогласио је стање приправности због непосредне опасности, пријетње и ризика од поплава наподручју ове локалне заједнице.

Република Српска 24.10.2014 | 07:07
У Костајници стање приправности

Стање приправности проглашено је ноћас, три часа послије поноћи, због велике количине падавина које су проузроковале нагли пораст потока Тавија и Буњарица, рекао је портпарол општине Костајница Александар Пашић.

Пашић је рекао да је вода ушла у десетак помоћних објеката у улицама 2. маја и Васе Пелагића, те да је саобраћај отежан на свим путевима.

"На магистралном путу Нови Град - Костајница због веће количине воде на путу у насељу Грдановац саобраћај је успорен. Иста ситуација је и на путу Костајница - Козарска Дубица у мјесту Петриња", навео је Пашић.

Он је додао да су јединице Цивилне заштите, радници Комуналног предузећа и припадници Добровољног ватрогасног друштва од ноћас на терену.

Потоци Тавија и Бубњарица проузроковали су бујичну поплаву 5. августа када је поплављен велики број домаћинстава и привредних објеката у Костајници.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар