Дебакл! Партизан - Бешикташ 0:4!

Фудбалери Партизана доживели су дебакл у трећем колу групне фазе Лиге Европе, пошто су у Хумској поражени од Бешикташа са 4:0 (2:0). Гости су до овог резултата дошли већ у 54. минуту, после тога су спустили темпо игре, али нису дозволили црно-белима да дођу бар до почасног поготка.

Фудбал 23.10.2014 | 23:20
Дебакл! Партизан - Бешикташ 0:4!

Црно-бели су некако бојажљиво ушли меч, за разлику од храброг приступа против Тотенхема у Хумској, определили се да чекају шансу из контри, а гости из Истанбула су од старта преузели иницијативу и пулени Славена Билића су показали колико су озбиљна екипа.

Лазовић и Шкулетић су били одсечени у нападу, прекиди Дринчића нису били опасни као иначе, а одбрани Партизана највише проблема задаво је Гокан Торе. Пролазио је по десној страни у стилу Арјена Робена и улазио у средину, одакле је снажним ударцем у 13. минуту натерао Лукача на параду, што је био увод у вођство Бешикташа.

Одбрана домаћина била је неопрезна пет минута касније, нико у црно-белим није изашао да блокира Велика Кавлака, па је он са 25 метара распалио по лопти и чудним фелшом послао је под пречку, а Лукач је можда могао боље да реагује.

Изанраници Марка Николића након тога мало су се ослободили притиска, али недовољно да озбиљније угрозе ривала из Истанбула, напротив. Торе је осетио да његови чувари немају решење, па је опет са десне стране кренуо у средину и са ивице казненог простора шутирао у ближи угао, али је статива била савезник Партизана и зауставила његов ударац.

Пробао је Дринчић у 32. минуту из слободњака, пребацио живи зид и тукао право у голмана Зенгина, који се истакао четири минута касније и зауставио најбољу шансу црно-белих за изједначење. Шкулетић је одлично пробио по левој страни и центрирао за Живковића, он је са ивице петерца из прве у паду врло добро подигао лопту под пречку, али ју је Зенгин рефлексном интервенцијом избацио преко гола у корнер.

Наставак није донео ништа добро црно-белима, већ у 52. минуту меч је почео да се претвара у агонију, пошто је подбацила комплетна одбрана екипе Марка Николића. Торе је лако нашао Озјакупа, ком није било тешко да казни статичност Ћирковића и Станковића.

На цедилу су дефанзивци поново оставили Лукача само два минута касније. Разиграни Торе је после паса Дембе поново умакао тандему Станковић - Ћирковић, а затим и погодио доњи леви угао за убедљивих 4:0.

Црно-белима је преостало после тога да играју за част, Николић је покушао да освежи екипу увођењем Марковића, Нинковића и Грбића, али то није донело никакав резултат. Није било прилике за почасни погодак, а на другој страни, око 70. минута је Билић одмором наградио стрелце Тореа, Дембу и Озјакупа.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

још

23.10.2014 21:49

им фали да ударе на бајерн ..............

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комуниста

24.10.2014 04:56

Није то дебакл, Турска је дванаеста економија у свијету а Истамбул има више од десет милиона становника. Треба бити реалан...то би било као да Партизан побиједи Крагујевац кад би овај био у Зимбабвеу на примјер. Ок игра се лига, треба жељети али и бити реалан...као што Махо рече у оном филму "прво материјална основа па онда духовна надградња".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми балканци

24.10.2014 05:11

АУУУ. ПА БИЋЕ 20 : 0 ЗА БАЈЕРН ;-) КАКАВ МИ НЕОЗБИЉАН ПРИСТУП ИМАМО НЕ САМО У СПОРТУ, НЕГО И СВЕ ОСТАЛО. ВИДЈЕЛО СЕ СА ЈАПАНСКИМ АМБАСАДОРОМ. КАДА СЕ КАЖЕ У ЧЕТИРИ ИМА ДА БУДЕ У ЧЕТИРИ, А НЕ МИНУТИ ИЛИ САТИ КАСНИЈЕ. ТО САМО КОД НАС ИМА.

ОДГОВОРИТЕ