Додиков дрон са ликом Крајишника!

Када се ускоро СНСД распадне, а распашће се, из те масе створиће се неколико патуљастих странака: СНСД-Радован Караџић, СНСД-Момчило Крајишник, СНСД- Божо Вучуревић, СНСД-изворна, СНСД-Мићо Краљевић, СНСД-Борис Тадић, СНСД-1990, СНСД-Чеда Јовановић, СНСД-Златко Лагумџија, СНСД-Мадлен
Олбрајт, СНСД-Драган Човић, СНСД- Милорад Додик до 2001. године, СНСД-Милорад Додик након 2006. године, СНСД-Станковићи/Ћубић/Ђурић/Мишковић/Радишић/Калдера...

Република Српска 23.10.2014 | 21:50
Додиков дрон са ликом Крајишника!

Принцип „Великог стомака“ (усисај све и сваког, само нека расте), матрица је по којој СНСД функционише већ деценију и по и која је свој врхунац достигла 2010. године. Од тада, креће лагани пад пројекта, који
2012. доживљава (на локалним изборима) први велики ударац, да би 2014. (на општим изборима) доживио тежак пад, који свједочи да се тај „Покрет с коца и конопца“, у највећој мјери састављен од интересних групација (мање-више) криминалне провинијенције, приближио свом крају. Који ће изгледати као леденица
након пада на тврду подлогу.

СНСД никада није имао идеолошку потку, што потврђује историјат политика које је „Покрет с коца и конопца“ имплементирао у последњих седамнаест година, а које су се кретало од екстремно лијеве (која је негирала национално, уздизала мултиетничко, пробосанско и прозападно), па до екстремно десне (која фаворизује ултранационално/шовинистичко/раситичко, негира мултиетничко, пљује прозападно и љуби происточно).

Није уопште неки проблем увидјети откуд толика и драматична промјена у политици коју је водио СНСД до 2006. године, у односу на ону коју води у периоду од 2006. до данас. Довољно је пратити токове новца.

У вријеме када је Запад овдје доносио шаком и капом (стотине милиона долара/милијарде), са јасном намјером да (осим демократизације друштва), уруши и тврду националистичку струју у СДС-у, СНСД је био екстремно лијево, прозападно оријентисан и врло мултиетничан; Када је са Запада престало тећи, СНСД се
окренуо домаћим резервама: пљачкашкој приватизацији, финансијском чишћењу јавних предузећа, шверцу лијекова, отимачини свега што су оком могли видјети; Све то најбоље се ради уз звуке гусала и оштру националистичку реторику, да се Власи не досјете.

Осим линије новца, постоји још једна константа у дјеловању тог Покрета: Недостатак било какве Идеологије замијенили су Идолопоклонством Милораду Додику, понукани неподношљивом лакоћом освајања милиона марака под његовим старатељством. То је носећа осовина СНСД-а. Која је сада добро напукла.

Крајем октобра 2014. године, СНСД се налази у следећој ситуацији: Пара више нема - ни са Запада, ни у Буџетима, а са Истока их нико ни не очекује; Социјална ракета поприма гигантске размјере и све је ближе испаљивању; Слике Милорада Додика са зидова је скинуло пола Републике Српске; завађени су са Западом, Истоку се не надају; До гуше су у тврдој националистичкој причи, која све мање годи и Србима, а о осталима да се и не говори; Огромни су проблеми унутар странке, у којој ври као у котлу; „Велики трбух“ опасно је спласнуо - до мјере да се може чак и одбацити. А то одбацивање било би кобно, јер је СНСД-у власт пријеко потребна да покушају „заварити“ напуклу осовину и направити излазну стратегију за неколико фамилија, које су готово комплетно породично сребро овог ентитета приграбиле себи.

Амбијент је Зона сумрака, у коју и Ђаво нерадо завирује, па је СНСД препуштен сам себи да нађе излаз из тог премрачног лавиринта.

Чини им се да је једини пут удар на противничку страну, примарно СДС, који се јавно очитовао да неће ни по којој цијени припомоћи спасавању СНСД-овог брода, који је већ нагазио прве велике гребене.

Гранатирање СДС-а већ увелико траје, СНСД-ове батерије раде пуном паром, али све то није имало никаквог ефекта, те су Додикови нововјерци одлучили да потегну „бојне отрове“ и против својих противника
употријебе њихове праоце. Који, ако ћемо поштено, већ одавно дјелују као распојасана дружина злих очуха.

Та група преживљених, прегажених, ником потребних, расходованих, ислужених... политичара, окупљених око Момчила Крајишника, себи је приграбила име „Асоцијација стваралаца РС“, вјерујући да могу још утицати на
живот у овом ентитету. И продати добро своје заслуге.

Посебно је ниско дјеловање Момчила Крајишника, чија је намјера да наплати године проведене у затвору и материјализује жртву породице.

Са жртвом породице се не тргује, то је свето правило, које би Крајишник морао да зна.

Крајишниково садашње дјеловање показује да је и он одувијек доживљавао РС као свој спахилук из Забрђа, као приватно власништво, и да се те наопаке идеје није ријешио ни након свега кроз шта је прошао. Зато је Додик његов најбољи ученик и сљедбеник.

Још неколико чињеница: Прије свега, групација окупљена око Крајишника потпуно незаслужено носе име „Асоцијација стваралаца РС“, јер је нису они створили, него народ. Што су и сами истицали, док су били у политичкој снази.

На народ је добар дио њих одавно заборавио, а једино што данас желе је да добију покоју мрву са било чијег стола – дио њих има само тај циљ.

Гласачи СДС-а, на чијим листама су били, показали су шта мисле о њима – ниједан од Крајишникових људи није прошао. Што је већину њих наљутило, па су прихватили да, за мрвице са Додиковог стола, ударе по странци која им је омогућила да покушају повратити политички утицај.

Интересантно је да су добар дио самозваних стваралаца управо Додик и његов СНСД послао на депонију. И то је једини квалитетан посао који је „Покрет с коца и конопца“ урадио у последњих седамнаест година.

Сада их са те депоније Додик покушава вратити. Залудан посао, јер нови гребен радикално дере корито његовог Уклетог брода. Крајишник то не може закрпити, јер његов политички утицај не постоји, чак ни бајка о њему.

Цијела ова некрофилна ситуација, у којој Додик тражи спас прекопавајући стара политичка гробља, призивајући духове и упражњавајући секташке ритуале, додатно свједочи о насушној потреби хитне промјене власти у
овом ентитету, потреби хитног одмицања од матрице, која је Републику Српску довела на сам руб постојања.

Дрон са крпом на којој је Крајишников лик, катапултиран из Додиковог дворишта, круцијалан је доказ за то. 

СлободанВасковицБлог

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

цане

23.10.2014 15:34

Ово лици на цланке из Керемпуха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

23.10.2014 15:38

ВАСКОВИЦУ ДОДИКОВ ДРОН ЛЕТИ 8 ГОДИНА ИЗНАД ТВОЈЕ ГЛАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободан

23.10.2014 15:53

Браво Васковицу.Све ово је тацно, јер Додик се вјесто инфилтрирао у СДС на висе нацина,а основни је да продане дусе из СДС покупује.Бас оне алаве ка сто су ови наведени с том да си заборавио на Милана Нинковица из Добоја који је био спе цијални и гост на промоцији снсд-а у Добоју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војвода

23.10.2014 16:05

Браво мајсторе!!!!!.Свака ти је ко у Његоша.Нико до сада није оголио,ову криминалну групацију,свака част.Да не дуљим,оно :"С колца и конопца"-би могло да заврши:"Чупај колац и води на Соколац".Честитам још једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х&М

23.10.2014 16:20

Заборавио си "СНСД Зоран Стевановић Дебели" градоначелник Зворника. Човјек који и не живи у Зворнику, а градоначелник је истог. Дође покупи пазаре и оде назад у Србију, а иначе град је његово приватно власништво као да му ћаћа оставио у наследство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

биља

23.10.2014 16:20

А где сам ја? Где СНСД Биљана Плавсиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

23.10.2014 17:02

Обрацање уредика магазин-таблоида, о спрези Додика и Вуцица:"На његовој мети је и Магазин Таблоид, лист који уређујем, и који описује сва зла сер Вучића. Прво је затворена штампарија Графопродукт у Новом Саду, која је осам година штампала наш магазин. Два броја потом, одштампала га је штампарија АПМ Принт у Београду, и њен директор нас је само незванично обавестио да му је наређено од стране директорке компаније Јелене Дракулић Петровић да више не штампа наш магазин, без писменог отказа! Штампарија Ротографика из Суботице, и Мађар со из Новог Сада, послале су нам понуде које су двоструко веће од реалне цене штампања, а када смо прихватили ценовник услуга, отказале су нам штампање. Штампарија из Бања Луке, НГД Дневне независне новине, власништво Жељка Копање, прихватила је нашу понуду за штампање броја који је пред читаоцима сајта. Уплатили смо аванс, по испостављеној фактури, уговорили превоз новина и царинске услуге, преломили број по стандардима и формату који се штампа у овој штампарији. У петак, 17. октобра, око 17 сати, када су сви запослени били на викенду, стигла нам је писана е-маил порука да је ''дошло до квара у штампарији'' и да нису у могућности да нас штампају, а да ће новац да нам врате''. Копања је саопштио нашем уреднику да га је звао Миле Додик, и да је он то одлучио. Ми у понедељак, 20. октобра, на Дан ослобођења Београда, шаљемо писмо председнику РС Додику, а из његовог кабинета за два сата одговарају да немају никакве везе са Копањиним пословањем, нити било ког медија у Српској (прочитајте хронологију у тексту ВАЖНО САОПШТЕЊЕ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

23.10.2014 17:09

Момо је занемарио једну цињеницу: бара је мала а крокодила превисе. Да би он усао у бару, мора истјерати неког другог. А крокодили се сабили на гомилу, не мозес их помјерити. Бојим се да це Момо добити супаљ нос до оцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

23.10.2014 17:25

Слажем се с Васковићем. Радован није створио Републику Српску. То што је Васковић овдје сада написао, ја сам у августу 1993 године рекао одредјеној групи бораца које сам затекао на самом врху планине Љуша (на пола пута измедју Јајца и Доњег Вакуфа. Био сам послат тамо да им поправим ТВ репетитор. Ти репетитори су хватали сигнал са Влашића док Влашић није престао да ради. Ухватио сам им два сигнала с Козаре, конструисао друга улазна кола за те репетиторе (РФ + локални осцилатор + мјешач) на љуши и пустио им сигнал РТРСа и РТСа ако се добро сјећам. Да не буде забуне нисам био запосленик на РТРСу. Радио сам у једној државној фирми у Бањалуци. Причали су о свачему па и о, њима бар, незаобилазној теми, о рату, стварању РС и заслугама Радована. И ја њима тада у јеку сукоба, 1993 године, без увијања кажем, "Није Радован створио ово него борци који остављају своје главе којекуда а ако не главе онда руке и ноге. Зинули су к'о телад у мене. Нису знали како би реаговали. Плашили су се да један пред другим признају оно што им је уствари било у мислима. А онда су мало по мало почели да мумлају да се некако ипак слажу с том мојом, за то вријеме, баш богохулном изјавом. "Па да,... ми гинемо..." За то вријеме, прича се, неки су довлачили Ронхил..А неки други, нафту...причало се тада, из Сплита. Е моји борци, кривих дрва и бораца, никад нестат' неће...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Губитници

23.10.2014 17:26

А ко губи има право да се љути...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

23.10.2014 17:45

ГДЈЕ ЈЕ МАЗУТ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

23.10.2014 17:51

Све је тачно што пише, све то људи и сами знају али која је корист од тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав Цеда Јовановиц

23.10.2014 18:52

Ит и га бас претјера па знас да Додик и Цеда Јовановиц нису у добрим односима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хорват

23.10.2014 19:02

Нека сте се ви ухватили Републике Српске ко пијан плота. Комадић земље, ојађен народ, исцрпљен дугогодишњом биједом, хиљаде гладних уста, јад и чемер на сваком кораку... Каква вам је то дика? И још се прсите неким тамо оснивачима. Све док будете гледали само на себе и не настојали повезати конце покидане ратовима деведесетих, нема вам напретка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

23.10.2014 19:45

Због ових ствари, извргавања руглу људима који су идејни творци Српске Републике СДС ће нестати. Јесу борци и народ Републике Српске стварали нашу мирну луку али пљувати по идејним вођама није у реду. Сад им све замјерате...може се рећи то и то није у реду али поставити ствари црно и бијело није реално. Ако нам пребацујете постојање Републике Српске то је ваша ствар, ми друге територије немамо нити желимо. Коме се не свиђа, ено има већи ентитет правац Федерација! Васковића су шутнули из Федерације к'о искоришћен кондом. Сви хрле да живе у РС, не што је боље и нема проблема, корупције већ што се мирније живи. Знају то многи добро, душу смо СВИ одморили како смо се разграничили. С вјером, живјела нам Република Српска, чувајмо је као светињу. Можда се споје СДС и СНСД никад се не зна. Не морају се волити али морају чувати интересе народа који живи у Републици Српској. Све супротно, одоше на сметљиште историје и једни и други. Већ су контраверзни и једни и други, шта је свима вама?! Када имате ситуацију да пола народа готиви једне, а пола друге то је КОНТРАВЕРЗА! И никада је не можеш мјерити и бојити у црно и бијело. Живјела Република Српка на многаја љета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

23.10.2014 20:18

Не дај боже да се Срби сложе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирјана

23.10.2014 20:41

За сифру "инзењер": МАМЛАЗЕ нико у овој Моминој подлости ни не помиње Радована. Ни Радован ни нико његов није цлан те Момине секте. Који комплекс тебе убија? Радоване, врати се, пацијент те преклиње, наводни инзењер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

23.10.2014 20:58

Неки дан (прије избора) је газда калдере изјавио ако овај ( Миле Додик) не побиједи ја идем ил на гробље ил на туњице. Пс преносим причу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

23.10.2014 22:51

мирјана, мииирна, мииирна, (тап тап), ево зоби, на, ...полааако,...тааако, (тап тап) додји, добра си ти, таако. Мислиш ли да Радован не припада тој коалицији? Ја мислим обратно (наравно ако ти то дозвољаваш, мислим ако те то неће опет натјерати да се отргнеш). Па ваљда је Радован ведета те асоцијације. Није ваљда да су га избацили? Или да би он сматрао да није створио РС. Ех...

ОДГОВОРИТЕ
Name

из рс-а

23.10.2014 23:02

Хорват, има истине у том што говориш, једино, која је разлика у поредјену са напримјер Хрватском.Тамо је све исто само још више гладних уста. 60 милијарди ЕУРа само дуга државе према вани. Додај ту још и унутрашњи дуг медју предузећима па дуг истих тих предузећа према банкама, па дуг градјана према банкама, ех,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТОК

24.10.2014 05:24

ПА У ОВАКО УРЕДЈЕНОЈ ДРЗАВИ СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ. КРАЈИШНИКУ, БИО СИ МИ ДРАГ, А САДА ФУЈ. ГДЈЕ СУ ТИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА. ТИ СИ ДОДИКОВ ПОТРЧКО, ХОЋЕШ ДА РАЗБИЈЕШ СДС. ТИ СИ ВЕЋ ОТИШАО У АРХИВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е баш

24.10.2014 05:32

Па ови исти што коментаришу ове глупости, до прије пар дана су говорили како је управо СДС створио Републику Српску! Сад се према челним људима тих ствараоца односе као према највећем шљаму! Невјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

24.10.2014 15:10

Ако примијетите, у Федерацији су националистичке странке СДА и ХДЗ а у Републици Српској која год странка да побиједи националистичка. Па видите да нам стално подмећу. Живјела Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

24.10.2014 16:33

Не узбуђујте се много што се тиче коментара, интернет је свима доступан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

романија

24.10.2014 19:47

Момцила и пропалу братију ван из СДС-а.Ти створио РС!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

24.10.2014 20:31

ИНЗЕЊЕРУ не пали се кад немас горива и не лупетај кад немас појма- РАДОВАН НИЈЕ нити је икада био цлан те Момине секте повампирених квазиполитицара. Они раде за Додика, смарају СДС и народ а циљ је повратак на функције и у токове новца. Распитај се како је просао са новим покусајем бизниса на Палама. Знаци-немас појма дезертеру обицни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

24.10.2014 22:28

Ова братија и желе да униште Српску демократску странку . На жалост , постоје људи овакве сорте које Васковић спомиње који претендују чак на мјесто предсједника странке .Којекаве половине и трећине (тако су барем познати у народу). У случају да неко од ових маторих протуха дође на чело СДС-а , будите сигурни , народе , да Српске демократске странке више неће бити . Предсједниче Босићу , уз тебе смо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

САСА

25.10.2014 10:50

СНСД је губитник. До побједе СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зона

25.10.2014 11:24

сс у једноме јеси у праву, не треба пљувати ове људе, они су дали велики допринос у стварању Републике Српске, али исто тако и они морају да схвате да нису достигли коначан циљ и то их је један добар дио скупо платио и сам СДС је све то платио и под силним притисцима се у једном моменту замало сурвао у амбис из кога као феникс поново ниче и не треба да га они саплићу којекаквим новим асоцијацијама и конференцијама, треба да помажу колико су у могућности. Уосталом они су више и времешни људи, нека препусте без имало сујете политику млађим људима, и нека их посавјетују ако у нечему гријеше, али без јавне помпе као родитељ дјецу у сопственој кући.Јер СНСД секта једва чека раздоре у СДС-у и ту ће силне паре уложити као и у изборну кампању. Нека буду мудри као што су нас мудро водили кроз овај несрећени рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник у пензију

25.10.2014 12:06

Ста хоце Крајисник Момцило па изасао је из затвора и нека сада узива на слободи.Не треба он Босицу и осталима да дијели лекције. Ово није период као 1996 и 1997 година

ОДГОВОРИТЕ