Домић прихватио три оставке из ХСС-а

Градоначелник Брчког Анто Домић изјавио је данас да је прихватио оставке троје владиних функционера из брчанске Хрватске сељачке странке /ХСС/, а њихова мјеста у извршној власти ће бити попуњена другим људима.

Босна и Херцеговина 23.10.2014 | 16:24
Домић прихватио три оставке из ХСС-а

"Потписао сам одлуку о разрјешењу јер нисам имао другог избора, али Влада функционише без проблема. Сада је важно да се оспособи капацитет за доношење аката у Скупштини /дистрикта/", рекао је Домић новинарима.

Он сматра да је прерано говорити о томе ко ће доћи на упражњена мјеста шефова владиних одјељења за просторно планирање, за стручне и административне послове, те за савјетника градоначелника.

Прошле седмице шефови одјељења за стручне и административне послове Пејо Мендеш и за просторно планирање и имовинско-правне односе Петар Блекић, те савјетник градоначелника за ИТ комуникације Катарина Ивановић, сви из Хрватске сељачке странке у дистрикту, поднијели су оставке на своје функције.

Предсједник локалне организације ове странке Иван Крндељ и Петар Врховац, као посланици из ХСС у брчанској скупштини, раније су прешли у опозицију, уз образложење да их остале странке у скупштинској већини нису подржале у иницијативи за реконструкцијом власти.


Коментари / 0

Оставите коментар