ОКС послао протест МОК-у због Косова!

Олимпијски комитет Србије најоштрије осудио одлуку Извршног одбора Међународног олимпијског комитета да прими у условно чланство национални олимпијски комитет једнострано проглашене Републике Косово.

Остали спортови 24.10.2014 | 08:45
ОКС послао протест МОК-у због Косова!

На седници Извршног одбора Међународног олимпијског комитета одржаној у среду, национални олимпијски комитет једнострано проглашене Републике Косово примљен је у условно чланство.

Олимпијски комитет Србије најоштрије осуђује одлуку Извршног одбора Међународног олимпијског комитета да прими у условно чланство национални олимпијски комитет једнострано проглашене Републике Косово и сходно томе и званично је упутио протест Међународном олимпијском комитету, стоји у саопштењу ОКС.

Одлука Извршног одбора МОК у складу је са информацијом коју је Олимпијски комитет Србије раније добио од Међународног олимпијског комитета, а са којом је моментално упознао све надлежне институције у Републици Србији.

Олимпијски комитет Србије деловаће надаље по овом питању, сходно препорукама које буде добио од надлежних институција у Републици Србији, наводи се у саопштењу ОКС.

Коначна одлука о томе да ли ће једнострано проглашена Република Косово добити пуноправно чланство у МОК, биће донета на сесији Међународног олимпијског комитета која ће се одржати у децембру у Монаку.

Коментари / 0

Оставите коментар