Топлана неспремно дочекала захлађење

Бањалучка Топлана је нагло захлађење неспремно дочекала, тако да је грејна сезона почела са проблемима.

Република Српска 23.10.2014 | 19:58
Топлана неспремно дочекала захлађење

Посљедња два дана грађани су 125 пута позвали ово предузеће , како би се пожалили на лоше гријање. Ова бројка није забрињавајућа, јер је почетком грејне сезоне претходних година било и више позива, кажу у Топлани.

Њих највише забрињава стара дотрајала дистрибутивна мрежа и несавјесни грађани. Прописан квалитет гријања у Бањалуци има 97 одсто грађана, тврде у бањалучкој Топлани. 

Младен Тимотијевић је међу она преостала три процента, као и његове комшије у Равногорској улици.Гријање немају ни дијелови Гајеве улице, Јеврејске, плави небодер, а кривац је, између осталог, и квар на топловоду испод Трга Крајине.

Гријање нема ни Поликлиника. 

“Смрзнути” радијатори су и у дијеловима улица Ђуре Ђаковића, Јована Рашковића, Првих Крајишких бригада, Мајке Јевросиме и Његошевој и то због старе дистрибутивне мреже, али и несавјесних грађана.

Они, између осталог, недозвољавају приступ подстаницама, скидају и мјењају радијаторе кад није вријеме за то, те немају много разумјевања за раднике Топлане на терену, који, како тврди  директор овог предузећа, раде већи опсег посла од својих колега у региону.

Обавеза “Топлане” је и да на почетку грејне сезоне буде све спремно, као што се тврдило. 

Од те спремности, изгледа да је  само мазут набављен на вријеме. Сада  га има довољно, казао је директор не прецизирајући о којој количини се ради, тек да је набављен по најповољнијиим могућим условима.

Тона је коштала 1700 марака уз одгоду плаћања од 36 мјесеци. За сада се још не размишља о  набавци руског мазута, који је био и предмет разговора предсједника Српске и предсједника Русије, али се на њега озбиљно рачуна, казао је  Миловановић.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

кукј

23.10.2014 13:42

Обично у ово доба температуре се крећу око 45 степени па зато не треба да чуди зашто су топлане неспремно дочекале грејну сезону !

ОДГОВОРИТЕ
Name

видовита мара

24.10.2014 00:46

А касније це их изненадити и минус температуре а неке одговорне и сњег...паст це одједном и то на висе мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеx

24.10.2014 03:43

Паметно. Одгода плацања 36 мјесеци. Таман да доцека опозицију да плати јос дугова а ово сто наплате за то врјеме да могу подјелити измедју себе и покрити сто су потросили за кампању СНСД-а. А и стигли су отворити недорсену подстаницу на Старцевици а ми се и даље догријавамо. Народ је глуп кад је опет попусио све исте форе и поново у оволиком броју гласао за ове сјецикесе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.в.24.10.2014

24.10.2014 05:42

Пред изборе су се хвалили да је све обезбеђено само притиснути дугме, лаж СНСД-а тако ће бити и са повишицом пензије коју су обећали, све је лаж народе опет сте насанкани, и тако санкају 12 година вас који сте за њих гласали.

ОДГОВОРИТЕ