Водимо политику за будућност

Српска напредна странка обележила је данас шест година постојања, а њен лидер Александар Вучић поручио је да они имају политику за будућност за наредних пет и десет година.

Србија 22.10.2014 | 17:01
 Водимо политику за будућност

Прослави шест година од оснивања СНС присуствовао је и председник државе Томислав Николић који је рекао да бољих од СНС-а нема, да носе велику одговорност и да цела Србија гледа на потезе које
они треба да повуку.

"Сви грађани су ми једнаки, све странке нису - највише волим СНС", рекао је Николић.

Упитан да ли му недостаје страначки живот Николић је одговорио: То је као када бисте питали да ли вам недостаје хлеб или вода.

Он је, међутм, додао да је тачно знао када треба да напусти странку, те да сада види да СНС може боље и без њега.

Вучић је рекао да разуме грађане који не одобравају мере штедње, али да су оне неопходне како би Србија постала пристојна, нормална и успешна земља.

Он је додао да се данашњи дан слави најскромније могуће јер није време за славље и параде, али да очекује да ће већ 2016. овај датум моћи да се прослави на другачији начин.

"Живимо у тешким условима, носимо тешко бреме за које нисмо одговорни и треба да водимо политику не да се додворавамо било коме, него одговорну и озбиљну, да покажемо посвећеност и доносимо одлуке које не морају да се допадну свима, али доносе бољу будућност и економски просперитет", рекао је Вучић.

Вучић, који је и премијер државе, рекао је да је политика СНС-а политика за будућих пет-десет-петнаест година и да Србија, по први пут, преузима тешке мере које већ доносе резултате, наводећи пример борбе против криминала и корупције, смањење незапослености, повећање наплате ПДВ-а.

СНС је политичку сцену окренула наопачке, рекао је лидер напредњака и додао да и данас чује неке који говоре о тој странци "најразличитије глупости" - до тога да далеководи изазивају рак, али је важно да странка покаже озбиљност и одговорност.

Чланове странке је позвао да не раде само за СНС већ и за Србију јер је Србија испред СНС-а. Томиславу Николићу је захвалио што је, како је рекао, направио странку у којој заједнички раде људи који, можда, немају увек потпуно иста идеолошка опредељења али је свима циљ модерна, пристојна и успешна Србија.

"Желим вам не да побеђујете на изборима већ да Србија буде пристојна нормална успешна и модерна земља", казао је Вучић.

Поновио је да одлука да нико у странци не може да има дупле функције мора да се поштује и да они који то не прихватају могу да оду из странке.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михајло

22.10.2014 17:01

Вуцицу свака цаст на бризи за брацу преко Дрине, помого си Бају да нам јос цетири године узима и дусу.

ОДГОВОРИТЕ