Огласио се и Видић и рекао...

Фудбал је маратон, а не спринт. "Зато би наш учинак требало оцењивати на крају сезоне", сматра дефанзивац Интера који је од доласка у Серију А често критикован.

Фудбал 23.10.2014 | 09:15
Огласио се и Видић и рекао...

Немања Видић од одласка из Манчестер јунајтеда има много проблема да се прилагоди италијанском фудбалу.

Његов почетак у Серији А и екипи Интера није на нивоу као што се очекивало, па се брзо нашао на удару критичара.

Бивши капитен репрезентације Србије и Манчестер јунајтеда, међутим, сматра да је још рано доносити закључке.

"Људи имају слободу да коментаришу, али фудбал је маратон, а не спринт и зато би учинак требало оцењивати на крају", изјавио је Видић на конференцији за медије уочи утакмице са Сент Етјеном у Лиги Европе, током које се, ипак, више причало о његовим и Интеровим партијама у Серији А.

"Још се прилагођавам тактици са три играча у одбрамбеној линији. Радим напорно на тренинзима и трудим се да напредујем из утакмице у утакмицу", истакао је искусни штопер.

Интер је у седам кола првенства Италије освојио само девет бодова, али је после два пораза успео да избори реми са Наполијем протеклог викенда у Милану (2:2).

"Играли смо добро 60 минута те утакмице и можемо да извучемо доста тога позитивног. Дух екипе је на високом нивоу и верујем да ће тим убрзо напредовати, а и ја као појединац", закључио је Видић.

Са Видићем се сложио и тренер Валтер Мацари:

"Када прође проблем са повредама и када уђемо у форму, бићемо равноправан ривал свакоме. Све што нас мучи трудимо се да решимо унутар екипе и да енергију усмеримо на тренинге, јер нам је приоритет да почнемо да остварујемо добре резултате", рекао је Мацари.

Стратег плаво-црних стао је у одбрану Видића.

"Мислим да има добру сезону. Није крив ни за један од два гола против Наполија".

Што се тиче звиждука са трибина "Ђузепеа Меаце", Мацари је изјавио:

"Радије бих да нам навијачи не звижде, јер на тај начин не могу да помогну екипи да победи".

Коментари / 0

Оставите коментар