Ана убједљива против Бушар!

Српска тенисерка Ана Ивановић победила је Ежени Бушар са 6:1, 6:3 у другом колу црвене групе на завршном турниру у Сингапуру и против Симоне Халеп играће за пласман у полуфинале.

Тенис 22.10.2014 | 15:25
Ана убједљива против Бушар!

Ана је на старту турнира поражена од Серена Вилијамс, док је Бушар изгубила од Халеп, која је савладала и Серену, па је са два тријумфа дошла на корак од полуфинала.

Битно је што је Ивановићева дошла до победе у два сета управо због гем-разлике у случају истог учинка у групи са ривалкама, а у последњем колу ће играти против Халеп, а Бушар са Вилијамс.

Ивановић је на почетку имала проблема са сервисом и спасла је брејк лопту, а онда заиграла сјајно. Везала је седам поена и са нулом одузела сервис Бушар, која се у уводним тренуцима лоше кретала и ударала лоптицу прилично несигурно.

Ана се доста мучила да потврди брејк, пошто су одиграле маратонски гем од скоро 10 минута и опет је много тога зависило од њеног сервиса. На убачен први имала је седам од седам освојених поена, а приликом другог тек четири од 12, па је Бушар дуго одолевала. Чак четири пута је наша тенисерка имала предност, да би тек из петог покушаја дошла до 3:0.

Све је полазило за руком Ивановићевој, имала је решење и за излете Канађанке на мрежу, па је прву наредну брејк шансу искористила да увећа предност, да би се Бушар на свој сервис померила са нуле без изгубљеног поена, али је Ана направила први корак ка победи - 6:1.

И други сет је Ивановићева одлично отворила, брејком узела уводни гем, али се онда противница пробудила. Узвратила је истом мером искористивши трећу брејк лопти и затим први пут повела у мечу (1:2).

Као и у првом, и у овом сету је један гем био маратонски, и у њему је Ана имала чак пет испуштених брејк прилика. Први пут је лоптицу избацила у аут, а онда није имала решење за невероватно убојите форхенде ривалке, али је имала јаче живце у тим моментима када се меч очито ломио.

Ивановићева је била та која је правила дупле сервис грешке, а управо тако јој је Бушар поклонила сервис и вођство од 4:3. Колико је канадска тенисерка била деконцентрисана сведочи и то да је "чист" зицер приликом брејк шансе послала у аут, а онда погодила и мрежу, па је Ана дошла на сет од тријумфа.

Сјајном форхенд дијагоналом из ритерна дошла је до друге меч лопте и успела да је претвори у прву победу над Бушар после два пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар