Мацари: Видић је наш стуб!

Валтер Мацари после анализе уверен у мишљењу да српски интернационалац не да није одговоран реми у Милану већ да је његов допринос освојеном боду био фундаменталан.

Фудбал 22.10.2014 | 23:25
Мацари: Видић је наш стуб!

После техничког директора Пјера Аузилија у одбрану Немање Видића устао је и тренер Неазура Валтер Мацари. Иако су у навијачким круговима и на друштвеним мрежама тифози Интера су у српском фудбалеру видели једног од главних криваца за посртање на старту сезоне.

Мацари је пак прво са фудбалерима и комплетним стручним штабом анализирао грешке на утакмици са Наполијем. Резултат? Видић није одговоран ни за један од два примљена гола, штавише његов допринос у спречавању Гонзала Игуаина да постигне први гол у овом првенству је био фундаменталан.

Тренер Интера сматра, кажу добро обавештени у Апијано Ђентилеу, да је Видић одлично почео сезону и да је и поред неколико киксева у потпуности оправдао поверење. То мишљење дели и већина играча који и поред језичке баријере у Немањи виде лидера и некога чије присуство им улива сигурност на терену. Зато не чуди што ће на сутрашњој утакмици против Сент Етјена, Видић заиграти од првог минута. Та утакмица је постала врло значајна за Неразуре, не само што би праткично обезбедили пролаз у следећу фазу Лиге Европе, већ зато што би прекинули негативну серију од три утакмице без победе.

Коријере дело Спорт пише да је "Мацари убеђен да је Видић једини играч који може да зацементира одбрану Интера и једини који има квалитете и особине правог вође на терену".

Спортски директор Интера Пјеро Аузилио је такође на предавању полазницима курса за обуку спортских директора, које је одржао у кампу Италијанског фудбалског савеза у Коверћану, поново истакао апсолутну увереност да ће Видић бити стуб новог Интера.
"Видић је пример како ми мислимо да радимо. Знам да вам ово може данас звучати контрадикторно, али ја узимам баш њега за пример. Довођење Видића је била наша велика успешна операција у прелазном року. Видић је комплетан фудбалер са победничким менталитетом и немамо ни најмању сумњу да ће у Интеру показати своју вредност и шта значи освојити 15 трофеја у каријери. Био је основни стуб успеха Манчестер Јунајтеда и биће стуб наших тријумфа. Дакле, нисмо ни најмање забринути због потешкоћа с којима се суочава у овом периоду Видиц јер он има и квалитет и харизму да изађе из овог компликованог момента", изјавио је Аузилио.

Коријере дело спорт пише да су комплименте Аузилија саиграчи пренели Видићу пошто Немања још није стигао до тог нивоа владања италијанским језиком да би могао да чита новине и прати радио-телевизијске програме.
"Особе блиске Видићу кажу да је он потпуно смирен, да има велику вољу да ради, али да не осећа посебно велики притисак у овом периоду прилагођавања и тешкоћа са којима се суочава. По природи Видић је перфекциониста и није задовољан својим учинком, али не сматра да је одговоран за све грешке начињене у првих седам кола првенства. Наравно, Видић је свестан да није лако променити лигу у којој наступаш, али осећа да је на добром путу да се прилагоди италијанском стилу, штавише нада се да ће брзо постићи гол главом и тако преокренути читаву причу", пише Коријере.

Коментари / 0

Оставите коментар