Банвит спреман за Партизан

"Припремљени смо за деби Милана Мачвана. Наравно, више размишљамо о себи", рекао је Зоран Лукић, вече пре него што ће извести екипу на мегдан црно-белима (среда, 18.00, ТВ Арена спорт).

Кошарка 22.10.2014 | 14:25
Банвит спреман за Партизан

Зоран Лукић (43) поново је у Београду - први пут као тренер Банвита, свог новог тима.
Прошле сезоне водио је Нижњи Новгород против Црвене звезде, у Еврокупу. Победио је српског вицешампиона и у "Пиониру" и у Русији. Ове јесени, исто такмичење поново га доводи у град у којем је био активни кошаркаш (Раднички с Црвеног крста, Младост из Земуна).

Током лета, Лукић је после шест година напустио Нижњи, након избореног пласмана у Евролигу. Растао се са клубом за многе изненадно, с обзиром на то да га је преузео у другој лиги и да је активно учествовао у његовом развоју.

"Знате како, ово је нови клуб, нови играчи, све је ново. Још се навикавамо једни на друге и на то шта нам треба, како нам треба и који однос нам је потребан на утакмицама. Зато не бих хтео да поредим своју садашњу ситуацију и клуб са Нижњим Новгородом. То је шест и по година рада у једном клубу", рекао је српски тренер у уторак у вече у хали Пионир, у разговору са београдским новинарима.

Протеклог викенда, Банвит је у драматичној завршници победио Галатасарај, кошем Владимира Веременка уз звук сирене. Тријумф је бурно прослављен у Бандирми.

"Мислим да смо дошли овде спремни и да смо се добро одморили после Галатасараја. Емоција има довољно после те победе, која је била веома упечатљива и важна за нас, кошем у последњој секунди... Не бих волео да прогнозирам шта ће бити, али хоћу да мој тим покаже добру игру и да буде квалитетан противник. Шта ће бити, видећемо сутра", додао је.

Док је говорио пред камерама и диктафонима, његови играчи навикавали су се на халу Пионир, у којој ће се у среду увече супротставити Партизану. Лукић је добро упознат са низом пораза црно-белих, али указује и на то да и Банвит није у идеалној ситуацији.

"Не бих да улазим у то ко има какве проблеме. И ја имам проблеме. Ако погледате статистику прве утакмице мог тима у Еврокупу, када видите који играчи нису играли...".

У тесној победи Банвита над Хапоелом (80:76), прошле недеље нису наступили Ерл Роуленд и Чак Дејвис, без сумње значајни играчи за Лукићеву екипу. Тренер Партизана Душко Вујошевић посебно је у уторак истакао да су они једни од странаца који су дуже у клубу од једне године.

"Ипак, имамо и ми проблема које морамо да решавамо у ходу. Свако има своје унутрашње проблеме. Ја мислим да ће, ето, сутра велики плус бити навијачи Партизана, који знају да подрже свој тим када је тешко. Према томе, њихов шести играч биће навијачи".

Од својих играча очекује добар приступ. Истиче да имају искуство наступа у слично гласној атмосфери.

"Од својих играча очекујем да правилно реагују. Имају искуство наступа у таквом амбијенту. Желим да контролишу своје емоције, да буду максимално концентрисани на утакмицу, а видећемо како ће онда све то доћи до краја".

Дуел са Банвитом биће прилика и за нови деби Милана Мачвана у црно-белом дресу.

"Важан играч за Партизан - дефинитивно. Некад то колико су радили заједно може да буде и велики плус и велики минус. Он ће бити у тиму, спремни смо за то да ће он да игра. Видећемо колико ће помоћи. Наравно, више размишљам о својим играчима него о томе да ли ће за њих играти Мачван. Биће у тиму, наравно, али водимо рачуна и о себи", објаснио је Лукић.

Банвит је добро почео сезону, али српски стручњак сматра да је још рано за детаљни разговор и циљевима у новој такмичарској години.

"Амбиције и у Еврокупу и у свим такмичењима су велике. Ето, направили смо помак у Купу у односу на прошлу годину и мислим да иде у добром смеру. Није лако, али иде све у добром смеру", подвукао је Лукић.

Коментари / 0

Оставите коментар