ЕК: Партизан на Банвит од 18:00

Партизан у Еврокупу дебитује пред својим навијачима, у мечу другог кола против Банвита (среда, 18.00).

Кошарка 22.10.2014 | 14:10
ЕК: Партизан на Банвит од 18:00

Црно-бели желе да се искупе за три везана убедљива пораза на гостовањима, али противник им је "квалитетнији него што бисмо овог момента изабрали - када бисмо могли да бирамо", како је на прес конференцији навео Душко Вујошевић.

Банвит је представник Турске, земље која је последњих година европски рекордер по улагањима у кошарку, али која још није стигла до жељених успеха на међународној сцени.

Што се тиче конкретно Банвита, они су урадили велику ствар самим тим што су се из малог града, Бандирме, пробили у врх домаће кошарке.

Још нису играли Евролигу, али су побеђивали и побеђују евролигаше, као што је било против Галатасараја минулог викенда.

"И организационо и тимски показују стални напредак. Како кажу стручњаци за економију, имају одрживи развој. Пролетос су под вођством Димитриса Итудиса чак били први у регуларном делу турског првенства", рекао је Вујошевић.

Партизанов тренер каже да је специфичан квалитет Банвита то што су четворица (Роуленд, Мехија, Симонс, Дејвис) од шест странаца у тиму дуже од једне године.

Центри Владимир Драгичевић и Владимир Веременко доведени су овог лета.

"То говори доста тога позитивног и клубу и о тим играчима - да су задовољни, да су прихватили своје улоге, да су спремни за тренинг, јер је ту већ продефиловало неколико добрих тренера. Сада их води наш стручњак Зоран Лукић, који је у Русији имао сјајне резултате, увео је Нижњи Новгород у Евролигу".

Црно-бели нису у доброј позицији ни у АБА лиги (1-3), ни у Еврокупу (0-1), али Вујошевић тврди да у клубу и тиму раде најбоље што могу.

"Свестан сам да све што пипнем не постаје злато и да у спорту постоји разлика између времена рада и времена резултата. Али је сигурно да иза рада долази резултат. Надам се да ћемо бити бољи него сада, вероватно уз рад на даљој селекцији екипе".

Као што је познато, дебитоваће одлични крилни центар Милан Мачван, док ће се на појачање на позицији плејмејкера још чекати.

Душко Вујошевић је и у уторак дуго причао о генези тренутне ситуације, одласцима играча, беспарици... и поновио да последњи порази нису изненађење, мада он није очекивао да буду изражени толиком разликом.

"Не можемо да анализирамо резултате као да Партизан игра са тимом од прошле године, појачан на позицијама где је то било потребно, са стабилним буџетом. Стартовали смо са младим тимом, комплетирамо се у ходу, играмо сваки трећи-четврти дан..."

"Играчи и ја имамо највећу жељу да успемо. И не показујемо је само причом, већ и радом на тренингу. Мислим да је непримерено причати како је ово најгори старт Партизана у последњих 25 година".

Као и увек, тренер црно-белих се и против Банвита узда у подршку са трибина.

"Прави пријатељи се виде када је човеку тешко. Највећи број наших навијача је сигурно такав и они ће остати уз тим, који ће расти уз њихово присуство и - како сам једном рекао, па је било ироничних коментара - уз часове љубави".

Скаут у стручном штабу Партизана, Горан Тадић, истиче да је квалитет екипе Банвита тај да већина играча може да покрије две, па и три позиције у петорци.

"То им омогућава брз ритам утакмице, доста измена, агресивну одбрану, украдене лопте, контранапад. Често имају на паркету четворицу играча који су добри 'на лопти' и квалитетно нападају лицем. Долазе у добром моменту, после две везане победе..."

Улаз на меч Партизан - Банвит кошта 500 и 1.000 динара, а из клуба су замолили навијаче да због бар код читача иду тачно на оне улазе у Пионир који су означени на њиховим картама.

ПАРОВИ 2. КОЛА Е ГРУПЕ
Партизан - Банвит 18.00
Асесофт - Лијетувос Ритас 18.30
Хапоел Јерусалим - Красњи октјабр 19.30

ТАБЕЛА: Лијетувос, Асесофт и Банвит по 1-0, Хапоел, Красњи октјабр и Партизан по 0-1.

Коментари / 0

Оставите коментар