ФСС: Микић није имао акредитацију!

Фудбалски савез Србије (ФСС) саопштењем одговорио министру полиције Небојши Стефановићу који је рекао да је лице које је вређало премијера Александра Вучића у директном преносу утакмице Србија - Албанија имало ВИП пропусницу.

Фудбал 22.10.2014 | 09:25
ФСС: Микић није имао акредитацију!

Фудбалски савез Србије (ФСС) одлучно је демантовао тврдње министра полиције Небојше Стефановића да је особа која је у директном преносу утакмице Србија - Албанија вређало премијера Александра Вучића имало ВИП пропусницу, коју му је издала фудбалска организација.

"Фудбалски савез Србије одговорно тврди да нико од наших представника задужених за организацију утакмице, издавање акредитација и надлежних за рад у том сектору стадиона није лицу које је упало у отворени студио РТС и вређало премијера Владе Републике Србије Александра Вучића дало било какав документ који би му омогућио улаз на локацију где се инцидент догодио", пише у саопштењу ФСС.

Фудбалски савез је нагласио да простор у којем се десио инцидент није ВИП сектор, већ је простор намењен за рад носиоца УЕФА телевизијских права. У тај постор могли су ући акредитовани радници РТС и акредитовани припадници полиције, додаје се у саопштењу.

Такође, ФСС истиче да је у овом случају, први пут у историји, баш зарад спречавања злоупотребе акредитација коришћен електронски систем акредитовања, који је карактеристичан искључиво за велике спортске догађаје, као што су европска и светска првенства, Универзијаде...

"Електронски систем акредитовања подразумева лични долазак сваког лица у акредитациони центар, где се у апликацију акредитовања на лицу места уносе податке о лицу, лице се слика и након тога се штампа и пластифицира акредитација, која се уручује лицу. Овај поступак могу да потврде сви представници медија који су акредитовани за ову утакмицу", пише у саопштењу ФСС и наглашава:

"Провером кроз базу података акредитационог система утврђено је да лице које је изазвало инцидент није акредитовано".

У саопштењу се изражава жаљење због виђеног инцидента и увреда упућених председнику Владе Александру Вучићу, као и због тога што су новинари и гости у отвореном студију РТС доживели непријатност приликом професионалног обављања дужности.

Коментари / 0

Оставите коментар