Звезда и Раднички добили ривале за ЛШ

Ватерполисти Црвене звезде и крагујевачког Радничког треба да прођу још једну препреку да би играли у Лиги шампиона. Ево ко су им ривали.

Остали спортови 22.10.2014 | 09:10
Звезда и Раднички добили ривале за ЛШ

Ватерполисти Црвене звезде играће против ријечког Приморја, а Раднички против румунске Орадее за пласман у групну фазу Лиге шампиона, одлучено је жребом.

СВИ ПАРОВИ:

ОСЦ Будимпешта (Мађарска) - Солнок (Мађарска)

Про Реко (Италија) - Младост Загреб (Хрватска)

Црвена звезда (Србија) - Приморје Ријека (Хрватска)

Раднички Крагујевац (Србија) - Орадеа (Румунија)

Прве утакмице биће одигране 29. октобра, а реванш мечеви су 12. новембра.

Победници мечева: Звезда - Приморје и Будимпешта - Солнок, ићи ће у Б групу групне фазе ЛШ где су: Партизан (Србија), Галатасарај (Турска), Шпандау (Немачка) и Југ (Хрватска).

Победници мечева: Про Реко - Младост и Раднички - Орадеа, ићи ће у Групу А, где су: Барселонета (Шпанија), Егер (Мађарска), Бреша (Италија) и Олимпијакос (Грчка).
Партизан се директно пласирао у Лигу шампиона на основу "вајл кард" коју је добио од ЛЕН-а. У Лиги шампиона директно су и: Југ Дубровник (Хрватска), бранилац титуле првака Европе - Барселонета (Шпанија), Шпандау (Немачка), Олимпијакос (Грчка), Егер (Мађарска), Бреша (Италија) и Галатасарај (Турска).

Треба подсетити да је млади тим Партизана, пре неколико дана, играо против ријечког Приморја у 3. колу регионалне лиге и да је изгубио у финишу 10:11. Општи утисак посматрача је да су судије биле наклоњене гостима из Ријеке.

Дакле, иако је Звезда добила јаког противника у баражу за пласман у Лигу шампиона, Приморје није непобедиво.

За ријечку екипу, између осталих играју: Дамир Бурић, Иван Буљубашић, Сандро Сукно, Петар Мислим, Румун Козмин Раду, Шпанац Хавијер Гарсија и Црногорац Антонио Петровић.

Што се тиче противника Радничког, румунске Орадее, у њој игра неколико српских играча: Марко Аврамовић (бивши ватерполиста Партизана и Звезде), Милош Королија (бивши ватерполиста Партизана и Радничког), Војислав Чупић (бивши ватерполиста Партизана и Радничког)...

Коментари / 0

Оставите коментар