Јовић даје два гола....следећи пут!

Први тренинг црвено-белих после пораза у дербију протекао углавном у тишини, осим када је говорио тренер Лалатовић.

Фудбал 20.10.2014 | 23:45
Јовић даје два гола....следећи пут!

Све је лакше када се побеђује. Ту су осмеси, жамор, шала...
Када екипа губи, онда су ту напетост, нервоза, тишина..

Фудбалери Црвене звезде су без победе у последње две утакмице и то је и те како могло да се осети у ваздуху у понедељак увече.

По изласку на помоћни терен иза северне трибине "Маракане", тренер Ненад Лалатовић одржао је уобичајени говор својим играчима. Овај пут са много мање жара и енергије него иначе.

Разлог је јасан - пораз од Партизана у "вечитом" дербију.

"Идемо даље. 'Ајмо ми да се спремимо најбоље што можемо, а они ће већ морати да киксну негде. Имају Војводину... 'Ајде да ми сад покажемо карактер и не паднемо после пораза", део је говора којим је Лалатовић покушао да мотивише играче.

Уследиле су затим вежбе кратких пасова, које су надгледали помоћни тренери Небојша Милошевић, Драган Шарац и Видак Братић.

Лалатовић је за то време шетао погнуте главе, удубљен у своје мисли.Све док га у једном тренутку није разбудио повређени Марко Петковић, који се појавио на помоћном терену у опреми, али немоћан да се прикључи саиграчима због проблема са коленом.

Петковића 29. октобра у Риму чека операција, а потом и вишемесечни опоравак.

"Надам се да ћу у априлу опет моћи на терен", рекао нам је десни бек Звезде и капитен младе репрезентације Србије.

После разговора са њим и завршених вежби, Лалатовић је поново окупио играче. Оне који су играли против Партизана (осим Јовића, Ристића, Ракића, Аврамовског и Катаија) послао је да истрче пар спринтева пре одласка у свлачионицу, док је остале поделио у две групе да играју "у кругу", а онда и између два гола на скраћеном терену, на којем се са неколико атрактивних потеза истакао Катаи.

Како се тренинг ближио крају, атмосфера је постајала опуштенија,па је чак Лалатовић и "пецнуо" младог Луку Јовића, који у суботу није искористио две одличхе шансе да затресе мрежу Партизана.

"Шта је Лука, сада је свака ушла?", нашалио се Звездин тренер.

Талентовани нападач само се осмехнуо, а на питање једног од гледалаца тренинга да ли је страх био разлог промашајима, одговорио је Лалатовић. Опет у шаљивом тону.

"Није, одскочила му је лопта", рекао је и додао:

"Нема везе, у следећем дербију даће два гола".

У међувремену, играчима који су трчали спринтеве није било много до смеха. Чак су пре одласка са терена обавили додатан разговор између себе и смркнутих лица упутили се у свлачионицу.

Прилику да поправе атмосферу на тренинзима црвено-бели ће имати наредног викенда, када на "Маракану" стиже Доњи Срем.

Коментари / 0

Оставите коментар