Звездина мора - Никола Дринчић!

Дринчић прича о "слободњаку" против Звезде и о томе зашто се одлучио за голманов угао. Осетио је бол због повреде, али је издржао до краја и награђен је голом, за који се може рећи да је историјски.

Фудбал 20.10.2014 | 23:30
Звездина мора - Никола Дринчић!

Играчи Партизана у понедељак су се први пут окупили после победе у "вечитом дербију" како би наставили са радном и припремама за нове утакмице. Имали су дан одмора за предах после велике и исцрпљујуће битке, а нова их чека већ у четвртак.

У Хумској се спрема још један спектакл - стиже Бешикташ.

Расположење међу фудбалерима црно-белих је одлично, што је уобичајена слика када се забележи велика победа, поготово против највећег ривала Црвене звезде.

Јунак дербија Никола Дринчић радо се присећа детаља из 77. минута, када је "пробушио" до тог тренутка одличног Предрага Рајковића.

"Била је то врло незгодна позиција за играча који шутира десном ногом. Још код првог прекида видео сам да Рајковић раније креће и то ми је био главни мотив да се одлучим да гађам његов угао", објашњава Дринчић.

Поред њега и лопте приликом тог прекида био је и Андрија Живковић. Деловало је као да би млади фудбалер могао да шутира и да тако изненади "живи зид" и голмана црвено-белих.

"Увежбавамо прекиде на тренинзима, имамо неколико комбинација и спремали смо се да изведемо једну. Међутим, предомислили смо се и одлука је била да директно из залета, без икаквог комбиновања, шутнем на гол", наставља црно-бели "бомбардер".

Бобан Бајковић најбоље зна са каквим разорним пројектилима располаже Дринчић. По завршетку 146. "вечитог дербија", када је Партизанов везиста са преко 25 метара савладао тадашњег голмана Звезде, Бајковић је рекао да се такви голови постижу једном.

За популарног Дрину то не важи!

Већ на следећем дербију је из "слободњака" натерао на капитулацију и Бајковићевог наследника Рајковића. Постао је први играч у историји дербија који је на две узастопне утакмице успео да из слободних удараца постигне гол. На листи "главних тобџија" дуела Партизана и Црвене звезде изједначио се Бором Костићем и Драганом Џајићем.

"Нисам знао за тај податак. Прочитао сам после утакмице да сам стао раме уз раме са Костићем и Џајићем и то свакако прија. Сада знам и да сам једини који је успео да постигне гол из прекида на два везана дербија. Костић има гол више, јер је и у Купу био стрелац, а ја нисам имао прилику да играм Куп утакмице са Звездом", смешка се Дринчић.

Готово да нема тренинга после којег Дринчић не остане да вежба ударце из даљине.

"Тачно, остајем да вежбам и то се исплатило. Голови у дербију су најбоља награда".

Како то обично бива, победничка страна у дербију у тренутку смишља шале на рачун поражене. Навијачи су још на стадиону, док су се играчи "вечитих" поздрављали са публиком, смислили: "После Бајка, 'уби' Дрина и Рајка".

"Јесте занимљиво, али не бих да омаловажавам ривале. Није ни моје да себе стављам у први план и причам о таквим коментарима. Није једноставно давати голове. Није ни голманима лако да бране".

Дринчић је, признао је новинарима, већ после сат времена дербија почео да осећа бол у леђима, као последица повреде због које није тренирао скоро три недеље. Упркос умору и непријатном осећају издржао је до судијске надокнаде када га је заменио Саша Марковић. Финиш утакмице гледао је са клупе. То му је најтеже пало...

"Много, неупоредиво теже је гледати утакмицу са клупе. Време споро пролази, а немоћан си да помогнеш. Лакше је на терену", подвукао је Никола Дринчић.

Коментари / 0

Оставите коментар