Све већа сумња у регуларност избора!

Биљежимо вишкове гласачких листића, највише у Бањалуци саопштили су у Централној изборној комисјији. ЦИК је донио одлуку о понављању бројања гласова на 19 бирачких мјеста. То ће бити урадјено 23. октобра.

Република Српска 22.10.2014 | 07:42
Све већа сумња у регуларност избора!

Бројање гласова поновиће се, одлуком ЦиК-а, на 19 бирачких мјеста у Босни и Херцеговини од тога на 11 у Републици Српској у девет градова. Сви гласови који се поново броје у Српској су за ниво Народне скупштине.

Бројање гласова биће поновљено у Градишци, Бањалуци, Зворнику, Угљевику, Власеници, Српцу, Фочи, Невесињу, Приједору. У свим овим градовима осим у Бањалуци бројање ће бити поновљено на једном бирачком мјесту. У највећем граду бројање гласова биће поновљено на три бирачка мјеста.

У Бањалуци ће се бројање гласова поновити на бирачким мјестима у мјесним заједницама Сарачица, Голеши и Куљани. Бројање се понавља због различитих неправилности. Са једног бирачког мјеста у ЦиК је заједно са записником послата врећа која није ни пребројана. У ЦИК-у потврдјују да верификација избора са ових бирачких мијеста није могућа.

И без овог проблема ЦИК је у великом проблему истичу аналитичари. Чињеница да се поново броје гласови на 19 бирачких мјеста је додатно забрињавајућа.

Након новог бројања гласова, у зависности од величине бирачког мјеста могуће је очекивати промјене. Реалније су оне унутар самих странака и унутарстраначке борбе за посланички мандат.

Ново бројање гласова на 19 бирачких мјеста заказано је за четвртак 23. октобра у десет часова.

БН ТВ

 

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

КОМЕНТАТОР

20.10.2014 16:15

Све малверзације ће изаћи на видјело..................... Тадић побједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

20.10.2014 16:15

Слазем се - нека броје, али све це бити исто многи су бацали и писали поруке на листицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

20.10.2014 16:18

Шта сте рекли? Ма није могуће??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

20.10.2014 16:19

Туга и јад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

оља

20.10.2014 16:23

Поновитии гласање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕУТРАЛНИ

20.10.2014 16:24

ОВО ЈЕ СПРДЊА ОД ИЗБОРА, А У ОВАКВОЈ ДРЗАВИ НИСТА НИЈЕ БОЉЕ НИ ОЦЕКИВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИКнуо

20.10.2014 16:38

Мислим да неки безпотребе настоје да ЦИК убрза процес, полако народе, не може то "преко кољена", било је махинација, оне не утичу значајно на изборе али ЦИК и најмању сумњу за поједине бирачке одборе треба предати на СУД, ко год је се служио преваром мора одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

20.10.2014 16:53

Незнам засто вас цуди регуларност избора??? Као прво сјетите се само људи који су били у тимовима за попис, посматрацима, редарима... Били су у прљавим мајицама иили косуљама. Ноебријани, неопрани. Узасно је заударало... Онда, клупе, столице, гласацке кутије. Старо јос из Великог рата... Сви ти у комисијама или ста вец су људи без пара, којима је неки новац од било кога да је дат да уради онако како му се казе, био све на свијету... И зато је досло до тога. А онда, ви мало старији, сјетите се како смо прије исли на изборе (ЕX-YУ)!!! Нема везе сто смо галсали само за једну партију, али било је висе људи.. Али на изборе смо исли дотјерани (ко сада за Бозице и Васрксе и Ускрсе и Бајраме) и друзили се измедју себе. Нисам носталгицан вец само казем како се исло на изборе. А сад??? ДНО градјанске друства и ПРОПАСТ морала... И на крају опет да казем... ЗАСТО СЕ ЦУДИТЕ ОВИМ ИЗБОРИМА???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

20.10.2014 16:54

Предлазем да следеце изборе сви масовно бојкотујемо.Овакав рад ЦИК-а нема смисла,Срамота.Нека се увазе резултати бирацких одбора и квит,ЦИК нека броје овце по Власицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

20.10.2014 16:54

само поновити изборе а довести странце да они то све прате као посматраци а не да посматраци буду из странака па раде ста хоце уз договор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

20.10.2014 17:37

Каква држава такви избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

20.10.2014 17:49

НАРОД ГЛЕДА КАКО ПРЕЗИВИТИ - ОПСТА АМНЕЗИЈА, ВИСЕ НИКО ПАМЕТАН И НЕ СПОМИМЈЕ ИЗБОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуда

20.10.2014 17:54

Видим да многи говоре "каква дрзава такви И избори" Па хајмо господо да то промјенимо И да правимо боју дрзаву. Зато И имамо изборе да пројменимо ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гром

20.10.2014 18:02

све сто ми на порталу коментарисемо углавном је тацно ал пуста зеља и да цијела република изадје на улициу госпон додик са својим сљамом би нас убиједио да је само једна трецина људи изасла на улицу док су остали уз њих мада га оцима немогу ни куци видјети тако да нетреба да се секирсамо ниоцему он за нас дисе размисља и ади и све осyало знате на ста мислим а ми сви срецни и задовољни и њему клицемо а бога сви заборавили срецно моја србадијо и знајте да сенеко увијек за вас моли

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Дуду

20.10.2014 18:07

Ја бих радије рекао "какав нам је народ таква нам је и власт". Не зна се које гори, они који бирају криминалце или сами кримианалци. А што се тиче ових што кукају о тешком стању, могу да им поручим баш ме брига: ћутите и трпите! Ја сам покушшао багру рушити вечина није (гласањем за њих или неизласком на изборе). Иако живим боље од те већине која није за промјене гласао сам њихов бољитак а сада ме баш брига за њихову муку. Још једном-ћутите и трпит кад вам је било тешко ставити "x" на парче папира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрАган

20.10.2014 18:12

Изборе комплетно поновити, поставити камере на сва гласачка мјеста и увести да је излазак на изборе обавеза! Тада би се видјело ко има стварну подршку грађана а мислим да то не би била ни једна од ове двије "велике" странке. Прави побједник је господин Небојша Вукановић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

20.10.2014 18:17

Громе у старту гријешиш. Немогуче је да изађе цијела република кад више од половине подржава Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

20.10.2014 18:44

У Зворнику све купљено и покрадено. Посматраци све бајини пулени. Посебно пребројати гласове на Брањеву(где је цена гласа достизала и 200км). Страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

20.10.2014 19:03

Волио бих да видим једну реалну анализу колико ће ко имати мандата пошто сви нешто лажу и мажу а овај ЦИК поготово је сумњив. Када се прича о бањалучким БМ колико знамо СДС се похвалио да је добио села око Бање луке а неправилности су управо у сеоским БМ, такође тешко је очекивати да је СНСД крао у Фочи, Власеници, Угљевику, Градишци, Невесињу или Српцу гдје СДС има апсолутну власт. Мало реалности свима не би било згорега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тренутно стање

20.10.2014 20:24

Ево вам тренутно стање посланика у НС РС: СНСД 29; ДНС 5 + НС 2 + СРСВШ1 1 = 8; СДС 24; ПДП 7; СП 4 + 1 СРСВШ2 1 = 5; НДП 5 и Домовина 5. Реална могућност је да Домовина нарасте на 6 уз одбијање мандата некоме, највјероватније СНСД али можда и неком из опозиције. Закључак: уколико би Додик обрлатио ова четири радикала и напредњака да се компромитују са његовом пљачкашком власти он може имати минимум минимума, тј. 42! Тако танку већину нико нормалан неби пожелио јер нема шансе да остане дуго стабилна (само један мандат га раздваја од губитка власти). Додик се бори са слободу а не власт и пристаће на било шта да неби завршио у затвору. Са друге стране, ако би Савез за промјене себи приближио само та четири радикала/напредњака у комбинацији са 4 мандата СП евентуално 5/6 мандата ДНС или Домовине може имати стабилну већину од 44 или 50 мандата. Стратешки потез Босића који је већ понудио најјаче функције ДНС-у и СП ставља ове двије партије али и Додика пред немогућ избор. додик им толико неће и не може понудити. Циљ СДС-а су само министарства: унутрашњих послова, правде и евентуално финансија. Закључак: Додик у најбољем случају има владу која пада у наредних неколико мјесеци. Опозиција је осуђена да се задња смије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

20.10.2014 20:37

Ако је "Централна изборна комисија" утврдила толико нерегуларности и наложила поновно бројање у толико градова, избори се морају поновити! За мене ту нема дилеме. При томе, овај пут браво за ЦИК. Морам признати да нисам вјеровао у ЦИК. Овај пут све организовати на начин да на бирачким мјестима морају бити присутни странци и то по двојица. Гдје они изјаве да је било нерегуларности обавезно ту изборе поновити уз јаче обезбједјење. Треба стоку која хоће украсти, научити памети. Свима који су крали пришити кривичне пријаве. Крадја избора је гора од штампања лажног новца. Морају се ангажовати инспектори МУПа да истраже ко је крао и ко је платио да убаци своје листиће. Морају се багрови санкционисати. На следећим изборима им неће пасти на памет да краду. На сваком изборном мјесту морају бити 4 кутије а не једна. Мора Петер Соренсен изаћи пред овај народ и гарантовати да ће они организовати фер изборе. Па ћете видјети колико ће народа изаћи. У том случају, убиједјен сам да би изашло и 80% гласача. Народ не излази на изборе највише зато што не вјерује у регуларност истих. При овоме не дозволити више никакве плакате и сва остала срања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

регуларност и нерегуларност

20.10.2014 20:38

Засто су избори нерегуларни? Колико видим по коментарима регуларни су кад је однос Иваниц-Цвијановиц у питању, а нерегуларни кад је однос Додик-Тадиц? Овакве небулозе никуд не воде! Ако се утврди нерегуларност на појединим бирацким мјестима, бирацки одбори треба да одговарају за пропусте! Засто доводити у питање цијели изборни процес који је био регуларан, како су истакли сви актери укљуцујуци и стране посматраце! То сто су резултати тијесни, то је вец друга прица, али то је демократија! Иваниц це највјероватније бити цлан предсједниства, а Додик Предсједник Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

није битно

20.10.2014 20:40

Е па докле висе о овим изборима, ста је са вас, па хускате да ратујемо срби против срба, те звездаси изгинусе против партизановаца, па се партизановци подјелили на забрањене и алкатраз, били су цетници и партизани, само Срби на Србе,па у цијелом свијету политицари раде за народ, овде народ за политицаре, докле брацо пустите политицаре окрените им ледја СВИ су ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дувандзија

20.10.2014 20:59

Ово само има у Босанском лонцу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

20.10.2014 21:55

Посто се оцито ради о отвореној крадји изборних резултата ЦИК мора понистити изборе а све одговорне за ову спрдацину послати на дугогодисње одмарање у неку од поправних институција Српске да висе никада и ником непадне на памет да се игра са овако озбиљним стварима.Све посматраце са гласацких мјеста гдје су уоцене преваре привести и против њих подици кривицне пријаве.Будите сигурни да це пропјевати ко су наредбодавци.Ови избори морају бити поновљени а одговорни ригорозно казњени за примјер свима.ОВО ЈЕ ТЕСТ ЗА МУП И ТУЗИЛАСТВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

20.10.2014 22:35

Мислим да ће СНСД формирати лагодно Владу ево и вечерас Радојичић каже имаће негдје око 48 посланика најмање укључујући и СДА у замјену за министарства у Влади ФБиХ и заједнички на нивоу БХ. Неко у анализи рече да СНСД има 29 а ДНС 8 и с обзиром да су онда то два мандата која су одбијена посљедња због Домовине тешко је очекивати да ће и наредно одбијање опет ићи од СНСД јер има преко 6% више од СДС гласова и не може се очекивати да само њима одбијају. Исто тако нико не помиње колико је у СДС коалиццији мандата коалиционих партнера који су познати као прелетачи. Тако да не би ме зачудило ништа па ни да СНСД има Владу са јачом подршком него ову прошлу

ОДГОВОРИТЕ
Name

комбинаторика

20.10.2014 22:40

Различита је комбинаторика а оне најреалније СНСД-ДНС-СП + СДС/ПДП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

21.10.2014 06:35

Додик це теско да формира владу РС, а јос тезе Савјет министара. И онда СНСД-овци тврде да су добили изборе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

21.10.2014 06:41

Фарса , бројање само тих 11 локација у РС ниста не мијења колико сам дигитроном сабрао то је негдје око 8.000 градјана са правом гласа , тако испада да је ЦИК БиХ " постен " али сустински Тадиц не мозе престици Додика , али Цвијановицка мозе Иваница !? А у Ф.БиХ не зна се ни ко пије , ни ко плаца , мислим плаца обицан народ и " овце "-будзетски корисници и цланови њихових породица које мрзи обицан небудзетски градјанин а политици слузе као презерватив!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисмо код куће

21.10.2014 07:14

Ово је превише компликовано за тужилаштва и полиције, то они унапријед резолутно одбијају од себе. Племена су то што сном мртвијем спавају кад год би требало напрегнути вијуге, ознојити се рецимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

21.10.2014 10:47

ЦиК се користи оном завади па владај, барем када су у питању резултати у Републици Српској. Не могу да вјерујем да су само код нас уочене неправилности. У ФБиХ сви ћуте, све је потаман, само и даље одржавају тензије у Републици Српској. Народе у памет се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоx

21.10.2014 12:45

Додик се препао затвора, па урадио све да побиједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васа

21.10.2014 15:41

Додик це кад тад доци у цорку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

21.10.2014 17:14

Не треба нико да манипулисе са изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре тренутно стање

21.10.2014 18:58

Онај ко на нивоу институција Републике Српске у коалицију уведе тзв. домовину да би формирао власт,потписао је своју политичку смрт. Па ко воли нек изволи. Доста је више понижавања Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.10.2014 16:37

Људи маните се ћорава посла. Док се ви свађате они ће да примају астрономске плате било да су посланици, одборници, предсједници, министри и друга братија. На једној страни имате политичаре који су већ једном имали шансу да нешто промијене на боље, а нису, а на другој страни имате оне којима се осладила власт па неће да оду. Све у свему и било какобило биће она народна "сјаши Курта, да узјаши Мурта".

ОДГОВОРИТЕ