Опструкција права Срба

Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа изјавио је да хрватске власти настављају са опструкцијом враћања стечених права Србима у Хрватској.

Регион 14.10.2014 | 13:21
Опструкција права Срба

"Иако је раније постојало обећање хрватског предсједника Иве Јосиповића да ће Хрватска настојати да ријеши статусна права Срба која подразумијевају станарска, радна, пензиона, имовинска и друга права - то се није догодило", рекао је Пузигаћа .

Према његовим ријечима, несхватљиво је да Хрватска, као пуноправна чланица ЕУ на све могуће начине избјегава да се суочи са рјешавањем статусних права Срба, док су, насупрот томе, у БиХ и Републици Српској Хрватима и Бошњацима враћена имовинска, станарска и друга права. Пузигаћа каже да је Србима у Хрватској одузето више од 50.000 станарских права, док се у посљедње вријеме Срби у Хрватској кажњавају због необрађивања земље и пријети им се њеним трајним одузимањем.

"Крајње је вријеме да ЕУ и међународна заједница заштите права Срба у Хрватској и да се активније укључе у трајно рјешавање статуса Срба у Хрватској", закључио је Пузигаћа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

коко

14.10.2014 11:38

Додик каже да ће ХДЗ да му буде партнер !

ОДГОВОРИТЕ