СП: Српкиње с пола гаса до побједе!

Женска одбојкашка репрезентација Србије дошла је до друге максималне победе у другој фази Светског првенства у Италији, пошто је у другом колу Ф групе лако савладала селекцију Казахстана са 3:0, по сетовима 25:13, 25:15, 25:20.

Остали спортови 02.10.2014 | 18:30
СП: Српкиње с пола гаса до побједе!

Наше даме су сјајним серијама у финишу сетовима са 3:0 победиле Холанђанке на старту друге фазе, док је Казахстан глатко поражен од Бразила истим резултатом.

Изабранице Зорана Терзића још очекују мечеви са САД и Русијом у овој фази, а против Казахстанки су имале лакши тренинг и добро је што се нису дуго задржале на терену пред одлучујуће окршаје за трећу фазу, у коју ће бити формиране групе Г и Х са по три најбоље екипе из група Е и Ф.

Одлични сервиси Маје Огњеновић омогућили су успешне нападе Бранкице Михајловић и Стефане Вељковић, а блоком Тијане Бошковић Србија је повела са 3:0. Јелена Николић се уписала у стрелце прецизном дијагоналом, а Вељковић увећала предност на 7:3.

Огњеновић је врло добро разигравала саиграчице на обе стране терена, па се наша 17-годишња коректорка Бошковић смечом побринула за 8:4 на првом техничком тајм-ауту. Уследио је ас чудесне тинејџерке, све је у нашем тиму функционисали како треба, па су при другом обавезном предаху имале шест поена предности - 16:10.

Јасна разлика у квалитету већ тада је постала очигледна, па је Србија стекла 12 сет лопти и другу претворила у 25:13 грешком Анаркулове која је из сервиса погодила мрежу.

Бошковићева је наставила у другом сету тамо где је стала у првом, у ком је већ дошла до пет поена. После 3:3 наше одбојкашице су отишле на 8:7, а селектор Терзић није дозвољавао опуштање и држао је најјачу поставу на терену. Расположена Огњеновић је сјајним кувањем повисила на 10:8, успешно је напала и Михајловић, а после грешке Рашић из сервиса било је 13:10.

Бошковић је отишла на клупу да одмори, а уместо ње ушла је Јована Бракочевић која није много играла на овом шампионату. Уследио је финиш сета сличан претходном - Србија је имала девет сет лопти, а на корак од тријмфа дошла је када сервис Рашићеве закачио врх мреже и завршио у пољу противница за убедљивих 25:15.

Хтеле су Казахстанке на овај меч потраје што дуже и дале су све од себе, па су на почетку трећег сета на кратко диктирале темпо и повеле са 7:10. Тада је прорадио наш блок, два пута је успешна била Вељковић, од тога једном у ситуацији "1на", у серији 6:1 за преокрет.

Средња блокерка је и смечом дошла до поена, као и Бракочевић за 16:13 при другом техничком тајм-ауту у овом сету. Србију је у финишу меча предводила управо искусна коректорка за тријумф и Казахстан је изгубио сваку шансу да се нађе у завршници шампионата.

Коментари / 0

Оставите коментар