СП: У 1/4-финалу се састају...

Чехиње, вицешампионке света, завршиле учешће на Мундобаскету. Канада је била боља. Кући се враћа и Белорусија, још један полуфиналиста из 2010. Кина и Француска међу осам.

Кошарка 02.10.2014 | 17:45
СП: У 1/4-финалу се састају...

После утакмиц између Србије и Кубе, коју су добиле српске кошаркашице, познати су сви учесници четвртфинала Светског првенства за кошаркашице у Турској. У среду су одиграна четири меча, а пласман међу осам, поред победника група прве фазе Шпаније, САД, Турске и Аустралије, оствариле су репрезентације Кине, Канаде, Француске и на крају Србије.

Кинескиње су до дуела са Шпанијом стигле после велике драме у дуелу са Белорускињама. Европљанке су водиле читав меч, а последњу деоницу дочекале су са "плус 13".

Ипак, у завршних десет минута осмине финала успеле су да проспу велику предност и да се после 7:25 у четвртој деоници опросте од Светског првенства. Белорусија је на прошлом шампионату освојила четврто место и пропустила је прилику да се реваншира "црвеној фурији" за пораз у борби за бронзу.

У остала два дуела није било превише узбуђења.

Канада је лагано ломила вицешампиона света Чешку и на крају стигла до убедљивог тријумфа 91:71. Чехиње су само у трећој деоници успеле да одиграју на нивоу. Наредни ривал селекцији "јаворовог листа" биће шампион света из 2006. Аустралија.

Без већих проблема, у мечу са далеко мање кошева, Француска је послала кући Бразил - 61:48. Францускиње чека најтежи посао у четвртфиналу, јер ако намеравају да освоје медаљу морају да победе актуелног првака - САД.

Србија ће играти против домаћина Турске. Све утакмице четвртфинала играју се у петак, 3. октобра.

Коментари / 0

Оставите коментар