ФИФА смањује казну Суаресу?

Потпредседник ФИФА Еугенио Фигередо наговестио је могућност поновног отварања случаја и смањење казне фудбалеру Барселоне Луису Суаресу.

Фудбал 02.10.2014 | 12:55
ФИФА смањује казну Суаресу?

Суарес је на Светском првенству у Бразилу ујео Италијана Ђорђа Кјелинија, због чега је суспендован до краја октобра.

"Када је прошло мало времена, погледаћемо да ли казна може бити мало ублажена", рекао је Фигередо. Суаресова казна се састојала од четири месеца забране из свих фудбалских активности, плус девет утакмица међународне сусензије.

Након жалбе Барселоне арбитражном суду, Суаресу је дозвољено да тренира са клубом и да наступа на незваничним мечевима, а играо је на турнеји за Барселону Б.

Према Фигереду, бившем председнику ЦОНМЕБОЛ који се придружио ФИФА после смрти Хулиа Грондоне, "чињеница да његова казна није била првобитно смањена, значи да је заснована на чврстим темељима".

Иако је Суарес пропустио егзибиционе мечеве са Јапаном и Корејом, селекотор Уругваја Оскар Табарес је уврстио Суареса у тим за пријатељски меч са Саудијском Арабијом и Оманом који се играју 10. и 13. октобра.

Међутим, уколико његова казна не буде смањена, неће моћи да наступа за такмичарске мечеве своје земље, што значи да ће пропустити Копа Америку.

Коментари / 0

Оставите коментар