Бивши асови величају Матића

Некадашњи фудбалер и менаџер Челсија Роберто Ди Матео рекао је да је Немања Матић постао кључни играч лондонског тима и поручио да је потпуно сазрео.

Фудбал 02.10.2014 | 11:55
Бивши асови величају Матића

Српски везиста је јуче Челсију голом у 34. минуту донео три бода у Лисабону против Спортинга у другом колу Г групе Лиге шампиона.

"Матић је одиграо импресивно целу утакмицу. Нема сумње да је његов повратак у Челси био прави потез, пошто је својим играма одушевио све у клубу. Он је диктирао темпо у игри, креативан је и чува леђа целом везном реду. Сазрео је као играч и то константно показује", рекао је Ди Матео за Скај Спорт, који је Челсију донео једину титулу Лиге шампиона 2012. године.

Игру Матића у Лисабону похвалио је још један некадашњи играч и менаџер Челсија Глен Ходл, који је истакао да је везиста репрезентације Србије постао један од најбољих везиста у Премијер лиги.

"Немања је много напредовао и један је од најбољих везиста у енглеском првенству. Када је први пут дошао у Челси био је млад и није имао много мишићне масе. Ипак, радио је на томе и вратио се много бољи", навео је Ходл.

Матић је 2009. године прешао из Кошица у Челси, али је морао да иде на позајмице у Витесе и Бенфику, која је касније и откупила његов уговор.

У јануару ове године се вратио у редове "плаваца" у трансферу вредном 25 милиона евра. За репрезентацију Србије наступао је 14 пута.

Коментари / 0

Оставите коментар